Restaurant Finn’s viert vijfjarig jubileum

08 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Restaurant Finn’s viert vijfjarig jubileum

DORDRECHT - Eigenaar Regard Reuser vierde afgelopen zondag samen met zijn team, een groot aantal vaste gasten en naaste vrienden het vijfjarig bestaan van zijn restaurant.

Toen Regard in 2013 door de havens wandelde, droomde hij over een eigen restaurant in Dordrecht. Hij zag het pand van het voormalige Bacchus aan het Blauwpoortsplein, waarvan zijn vrouw de eigenaar kende en zo is het balletje gaan rollen. De keuze voor de naam was snel gemaakt; hij vernoemde het naar zijn zoon Finn.

Na maanden klussen met vrienden, gingen de deuren op 5 mei 2014 open. Het was een droom die werkelijkheid werd. “Ik heb Finn’s opgericht met de intentie een toegankelijke horecagelegenheid te creëren met pure gerechten waarbij de ingrediënten uit de regio komen.” Met zijn jarenlange ervaring als chef-kok in Rotterdam zette Regard de keuken op en inmiddels heeft hij een vast keukenteam waar hij volledig op kan vertrouwen.

Ook de bediening bestaat uit een hechte groep die al jaren met elkaar samenwerkt. Romane werkt er sinds dag één: “Wat Finn’s zo speciaal maakt voor mij is het familiegevoel dat er heerst. Niet alleen binnen het team, maar ook in de band met de vaste gasten. Het voelt voor mij niet als werk, maar meer als thuiskomen”.

Finn’s kan vanaf de start rekenen op een groep trouwe gasten. Zij waren dan ook uitgenodigd om dit jubileum te komen vieren. Vaste gast van het eerste uur Tilly Sint: “Het is niet alleen het eten en de sfeer, maar ook de liefde van de eigenaar voor het vak wat je hier bij Finn’s ervaart.”

In de bovenzaal zijn de afgelopen jaren al vele bruiloften en partijen gevierd, maar ook zakelijke bijeenkomsten en teambuildingdagen vinden er geregeld plaats. 

Finn’s is inmiddels niet meer weg te denken uit de historische haven van Dordrecht. Net als de jaarlijkse optredens van singer songwriters op het balkon tijdens Big Rivers, Finn’s Koningshouse, Finn’s Festival en de maandelijkse live muziek tijdens Avondje Finn’s.

Dat Regard altijd op zijn Dordtse leveranciers kan bouwen blijkt wel uit de trouwe samenwerking vanaf het allereerste begin met Boonstoppel Wijnen en verswinkel In de Bogaard. Ook bewaart Finn’s het koffiedik voor Kwekersgilde, waarna de gekweekte oesterzwammen worden verwerkt in de gerechten van Finn’s.

Regard: “Ik wil graag iedereen bedanken voor de afgelopen vijf jaar. De vrienden die geholpen hebben met klussen en inrichten, het geweldige team en last but not least de vaste gasten. Zonder jullie kan ik het niet!”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.