Partij voor de Dieren organiseert demonstratie tegen Chemours op woensdag 15 mei

09 mei 2019
Partij voor de Dieren organiseert demonstratie tegen Chemours op woensdag 15 mei

DORDRECHT - Omdat de minister Cora van Nieuwenhuizen het chemiebedrijf Chemours een vergunning wil geven, om jaarlijks 5 kilo GenX-stoffen en 2 kilo PFOA te lozen op de Nieuwe Merwede, organiseert de Partij voor de Dieren (PvdD) een demonstratie. Die is op woensdag 15 mei van 14.30 tot 16.30 uur voor de poorten van Chemours, aan de Baanhoekweg 22.

Voor de PvdD is de aanvaardbare hoeveelheid GenX in de natuur, in het oppervlaktewater 0 gram. Kamerlid Frank Wassenberg en een afvaardiging van Provinciale fractie van de Partij voor de Dieren, zijn aanwezig en zullen de deelnemers toespreken. De PvdD zorgt voor protestborden.

In 2017 vond ook een demonstratie plaats tegen de uitstoot van GenX door Chemours. Hier deden toen honderden mensen aan mee.

Houdt voor nadere informatie ook de facebookpagina over de actie in de gaten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.