Nachtafsluiting op- en afrit N3 van en naar A16

23 februari 2018
Nachtafsluiting op- en afrit N3 van en naar A16

DORDRECHT - Donderdag 1 maart 2018 start Rijkswaterstaat met het kappen van bomen en struiken ter voorbereiding op de reconstructie van de aansluiting van de A16 op de N3. Deze aansluiting wordt grondig aangepakt om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Ook de doorstroming op de N3/N217 en de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen Dordtse Kil II en III zullen  door deze ingreep verbeteren. In de nacht van 28 februari 21.00 uur op 1 maart 5.00 uur worden de afrit van de A16 vanuit Rotterdam naar de N3 en de oprit van de N3 naar de A16 richting Breda afgesloten. In verband met de veiligheid wordt dan op zowel af- als oprit een aparte strook voor werkverkeer gemaakt die afgeschermd wordt door een stalen barrier.

Hinder
De afgeschermde stroken voor het werkverkeer blijven naar verwachting tot en met 16 maart staan. Hierdoor ondervindt het verkeer op de op- en afrit enige vertraging tijdens deze periode.   De kapwerkzaamheden vinden grotendeels overdag plaats. Het is niet mogelijk om alle werkzaamheden overdag uit te voeren, maar nachtelijke werkzaamheden worden zoveel mogelijk beperkt.

Herplanten van groen
De omvang van de werkzaamheden is zo klein mogelijk gehouden. Alleen de beplanting die voor de start van de werkzaamheden echt weg moet, wordt verwijderd. Alle overige beplanting verwijdert de aannemer op een later moment. Voor alle bomen en struiken die moeten wijken voor de werkzaamheden, geldt een herplantplicht, zoveel mogelijk binnen de Westelijke Dordtse Oever, maar in ieder geval op het Eiland van Dordrecht.

Voorbereidende werkzaamheden
Het moment dat Rijkswaterstaat start met de uitvoering om de aansluiting aan te passen komt dichterbij. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is en het werk is aanbesteed, wordt het project vanaf medio 2018 tot medio 2020 gerealiseerd. Om deze planning te halen moet een aantal werkzaamheden, zoals het kappen van bomen, al eerder worden uitgevoerd.

Bomenkap mag alleen in de  herfst- en winterperiode gebeuren. Omdat eind 2018 te laat is, verwijdert Rijkswaterstaat al vanaf 1 maart de bomen en struiken langs de westelijke afrit (bij McDonalds) en de oprit naar de A16 richting Breda. De werkzaamheden zijn naar verwachting op maandag 16 maart gereed of zoveel eerder als mogelijk. Op bijgevoegd plaatje staat het werkgebied aangegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.