Regionale samenwerking ICT in het onderwijs verder verrijkt.

09 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Regionale samenwerking ICT in het onderwijs verder verrijkt.

DORDRECHT - Oók SPON en SWV Passend Onderwijs Dordrecht brengen hun ICT onder bij coöperatie KIEN. Met ingang van 9 mei 2019 zijn SPON en SWV Passend Onderwijs Dordrecht lid geworden van het regionale ICT-samenwerkingsverband coöperatie KIEN u.a. (KIEN). Het aantal leden staat hiermee op 10.

Deze, voor Nederland unieke samenwerking, kenmerkt zich doordat scholen binnen de coöperatie gebruik kunnen maken van een gezamenlijke, veilige en betrouwbare ICT-infrastructuur, gezamenlijk ICT-apparatuur inkopen (inbesteding), kennis met elkaar delen en –vergroten bij gemeenschappelijke ICT-vraagstukken en - innovaties, hierbij (technische) ondersteuning krijgen op locatie en gebruik kunnen maken van een gezamenlijk aangestelde functionaris gegevensbescherming & privacy. Door het coöperatieve bestuursmodel, hebben de leden medezeggenschap en kunnen dus samen met de andere schoolbesturen meedenken over de richting die de scholen in Zuid-Holland Zuid uit willen gaan als het gaat om een gezamenlijke ICT-infrastructuur, innovaties, expertise, kennisdeling, ondersteuning, inkoop, gegevensbescherming & privacy.

KIEN bestaat, met de komst van SPON en het SWV Passend Onderwijs Dordrecht, uit tien leden. Het ROC Da Vinci College, het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht, hetGriendencollege (onderdeel van SPON), LOKET Zwijndrechtse Waard, Stichting H3O, de Hans Petrischool, Stichting OPOD, SKOBA, HBO Drechtsteden, SPON en het SWV Passend Onderwijs Dordrecht, werken binnen KIEN met elkaar samen op het gebied van ICT in het onderwijs. Hiermee zijn alle schoolsectoren vertegenwoordigd; primair-, speciaal-, praktijk-, voortgezet-, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs. En dat is uniek in Nederland.

Dat SPON kiest voor KIEN was niet vanzelfsprekend. Het Griendencollege, dat op 1 januari 2019 met SPON fuseerde, was al lid van KIEN sinds de oprichting in 2013. Er is bewust gekeken of de samenwerking met andere schoolorganisaties en diensten die vanuit de coöperatie geleverd worden, aansloten bij de wensen die SPON heeft ten aanzien van het onderwijs dat SPON biedt. SPON wil uitdagend onderwijs verzorgen met eigentijdse voorzieningen binnen een veilige omgeving. Daarbij hoort ook het faciliteren van het leren door gebruik te maken van ICT-toepassingen. KIEN is hierop de juiste aanvulling gebleken. En belangrijk is dat de ICT niet uit handen wordt gegeven maar de leden juist aan het roer zitten.

SWV Passend Onderwijs Dordrecht is de werkorganisatie van de samenwerkingsverbanden passend primair en passend voortgezet onderwijs. Hun ICT werd al verzorgd door KIEN maar door officieel toe te treden als lid, heeft SWV nu een prominente plaats ingenomen binnen de coöperatie en kunnen zij ook meesturen als het om ICT in het onderwijs gaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.