Essenhof haakt in Dordrecht in op weekend van begraafplaatsen in als plek vol verhalen

10 mei 2019
Essenhof haakt in Dordrecht in op weekend van begraafplaatsen in als plek vol verhalen

DORDRECHT - Authentieke verhalen over de geschiedenis van Dordrecht op Essenhof

In het verlengde van de Ode aan de Synode en de Passion, sluit Essenhof tijdens het landelijke "weekend van de begraafplaats" graag aan op deze activiteiten door een stukje (christelijke) geschiedenis op Essenhof te delen.


Jaarlijks wordt het landelijke weekend van de begraafplaatsen georganiseerd door de Landelijke Organisatie voor Begraafplaatsen (LOB), steeds met een verschillend een thema. Dit jaar is het thema 'Een plek vol verhalen'  en vindt plaats in het weekend van 24-26 mei.

weekend van de begraafplaatsHet weekend start met een landelijk openingsmoment op vrijdagmiddag 24 mei om 14:30 uur. Per provincie is er een "ambassadeur" die met een mooi/verdrietig/indringend/uniek verhaal het weekend start. Essenhof heeft Dordtenaar Fred van Lieburg bereid gevonden hier ook een bijdrage aan te leveren. Hij is hoogleraar religiegeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en zeer betrokken bij de (christelijke) geschiedenis van Dordrecht.

Nadere invulling van het programma volgt binnenkort op onze site www.essenhof.nl

(bericht Essenhof)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.