Modelbouw Event met kermismodellen tijdens eerste weekend Zomerkermis Dordrecht

13 mei 2019

DORDRECHT - Tijdens het eerste weekend van de zomerkermis Dordrecht, op 22 en 23 juni, vindt bij het culturele ontmoetingscentrum DOOR een Modelbouw Event plaats. Diverse modelbouwers uit de Benelux stellen hier hun kermismodellen tentoon. Het evenement is een initiatief van Achtbanenfanclub.

Iedere modelbouwer werkt op een eigen manier. De één maakt gebruik van bekende merken, zoals Lego, K’nex, of Faller. De ander bedenkt alles zelf en koopt de benodigde materialen in. Dit valt onder zelf- of eigenbouw. Er zijn ook verschillen in schaalgroottes en bouwstijlen. Zo is er een groep bouwers die bestaande attracties nabouwt. Ze maken foto’s van alle decoraties en maken zo een schaalmodel van een attractie. Anderen verzinnen zelf de decoraties vaak aangekleed met fraaie verlichting. Om de sfeer en het decor compleet te maken worden de attracties in een straat of op een plein geplaatst.

Op zaterdag 22 juni is het Modelbouw Event te bezoeken van 12:00 tot 20:00 uur. Op zondag 23 juni is de tentoonstelling open van 11:00 tot 18:00 uur. DOOR is gevestigd in het voormalige belastingkantoor aan de Spuiboulevard 220. De toegang is gratis en geschikt voor het hele gezin.

Over het Modelbouw Event
Achtbaanfanclub.eu is in 2012 begonnen met het organiseren van het Modelbouw Event. Na drie edities in Drouwenerzand, één in een attractiepark in Drenthe, en edities in Alblasserdam en Zwijndrecht is nu (eindelijk) Dordrecht aan de beurt.

Zomerkermis
De Zomerkermis Dordrecht wordt gehouden van zaterdag 22 tot en met 30 juni. Deze Zomerkermis kenmerkt zich als typische familiekermis. De circa 40 zaken die staan opgesteld op de Spuiboulevard zijn zodanig verpacht, dat de kermis voor jong en oud het bezoeken waard is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.