Gemeente schakelt iconoclash in, in strijd tegen verpaupering panden op de Voorstraat

06 februari 2017
Gemeente schakelt iconoclash in, in strijd tegen verpaupering panden op de Voorstraat

DORDRECHT - “Ik denk wel dat we een hele creatieve oplossing gevonden hebben om het tijdelijk leuk te maken”, vertelt  Mark Benjamin, woordvoerder van de gemeente, in een video van RTV Dordrecht. Hij doelt op de graffiti in de Voorstraat in de buurt van de Visbrug. Hier staan al jaren drie panden in een verpauperde staat. De gemeente heeft er een schutting neergezet en kunstenaarscollectief iconoclash de opdracht gegeven er een schildering op te maken. Iconoclast is ook verantwoordelijk voor de grote muurschilderingen in de binnenstad, die het afgelopen jaar zijn gemaakt in het kader van Beeldenstroom/Woordenstorm.

Er staan veel panden in de binnenstad leeg. De gemeente heeft subsidie ter beschikking gesteld om de panden op te knappen, waarvan door veel eigenaren gebruik gemaakt wordt. Bij de beoogde drie panden is echter tot nu toe geen actie ondernomen, waardoor de gemeente is overgegaan tot het opleggen van een dwangsom. Mark: “De dwangsom heet geen effect gehad, we moeten nu volgende stappen zetten. Dat duurt allemaal zo lang dat de gemeente heeft gezegd in de tussentijd ook dit stukje van de straat aantrekkelijk te willen maken. Dat doen we door een leuke muurschildering.”

Aanwinst
Simian, één van de kunstenaars kon afgelopen vrijdag nog niets over het resultaat zeggen. “Geen idee over het resultaat, aangezien we nog steeds in de fase van uitvoering zitten”, is zijn reactie. Echter, veel bewoners en bezoekers van Simians’ facebookpagina zijn nu al erg enthousiast over het resultaat, wat al wel als een aanwinst voor de stad kan worden gezien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.