Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht

14 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht

DORDRECHT - Theo Voorspuij uit Gorinchem is met 19 punten winnaar geworden van het Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht 2019. Doordat er dit jaar geen CMI’s waren onder de deelnemers lag de titelstrijd geheel open en waren er vele kanshebbers voor de titel.

Het bleef dan ook enorm spannend tot en met de laatste ronde toe. Immers na elf ronden gingen Lossine Savané uit Den Helder en Voorspuij gezamenlijk aan de leiding, echter Savané had zo veel weerstandspunten meer, dat bij gelijk eindigen hij kampioen zou zijn geworden. In de slotronde versloeg Voorspij zijn tegenstander Peter de Hek, terwijl Savané tegen Anton Kosior een nederlaag kreeg te verwerken.

Op de derde plaats eindigde Guido van den Berg uit Rotterdam met 16 punten. Hij bleef Jeroen Kos uit Den Haag op weerstand voor.

De B-categorie werd gewonnen door Berke Yigitturk uit Den Haag met 14 punten. Hij bleef op weerstand Bert van Oosterom uit Hilversum en David Riupassa uit Eindhoven voor.

De C-categorie werd een prooi voor Bert Baars uit Dordrecht, die op 13 punten uit kwam. Maar liefst vijf spelers eindigden in deze categorie op 12 punten, waaronder Simon Rompa en Kees Osté, echter de weerstandspunten bepaalde dat Eric Dubelaar uit Utrecht de tweede prijs in ontvangst mocht nemen en Bert Visbeen uit Melissant derde werd.

Op de linkerfoto: 1e in de A-categorie met Theo Voorspuij in het midden.
Op de rechterfoto: De C-categorie met Bert Baars helemaal rechts op de foto

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.