Inzet speeltuin Oosterkwartier met Cheque beloond

17 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Inzet speeltuin Oosterkwartier met Cheque beloond

DORDRECHT - Speeltuin Oosterkwartier biedt sinds 2017 werkplek voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs. Speeltuin Oosterkwartier aan de Meerkoetweg in Dordrecht heeft vanochtend een cheque van 250 euro gekregen als dank voor haar vrijwillige en enthousiaste inzet voor het project ‘Aan de slag in de speeltuin’. Dit project, een landelijk initiatief van Jantje Beton en HandicapNL, heeft als doel om onder andere leerlingen uit het VSO een werkplek bij speeltuinen te bieden. Sinds 2017 stelt de speeltuin alles in het werk om elke vrijdag een groep van 6 jongeren van VSO school De Stroom aan de slag te laten gaan met het onderhoud en beheer van de speeltuin.

Inzet beloond
Heleen Warmerdam werkt al jaren als vrijwilliger in de speeltuin en is betrokken bij het project. Zij is aanspreekpunt voor de docent en de leerlingen en coördineert de werkzaamheden. HandicapNL en Jantje Beton boden speeltuin Oosterkwartier, en het team van De Stroom, vandaag een cheque aan ter waarde van 250 euro voor hun inzet. Heleen: “Wat een leuke verrassing! We gaan samen over de besteding nadenken. Het wordt in ieder geval iets lekkers voor tijdens de pauze en we denken aan speelgoed voor bij de zand- en waterbaan”.

Bewezen succes
De afgelopen 3 jaar hebben HandicapNL en Jantje Beton met steun van de VriendenLoterij 60 speeltuinen succesvol gekoppeld aan zorginstellingen en scholen in het speciaal onderwijs. Met het project ‘Aan de slag in de speeltuin’ hebben meer dan 300 mensen met een verstandelijke beperking een leuke werkplek gevonden. Door ondersteuning van de mensen met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 30 duizend kinderen buiten blijven spelen. ‘Aan de slag in de speeltuin’ is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton en HandicapNL en wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

De foto gemaakt door Jan Willem Houweling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.