Kunstenaars beschilderen tien lockers voor kunstveiling Studio Blijmakers

18 mei 2019
Kunstenaars beschilderen tien lockers voor kunstveiling Studio Blijmakers

DORDRECHT - De afgelopen weken is er hard gewerkt door kunstenaars, die zijn verbonden aan Studio Blijmakers en DOOR. Zo zijn er tien lockers geschonken door Geef het Dordt, die zij hebben beschilderd. Op zondag 26 mei vindt er een veiling plaats van deze en andere bijzondere kunstobjecten bij het culturele ontmoetingscentrum DOOR. Kees Thies is de veilingmeester. De veiling is georganiseerd door Studio Blijmakers in samenwerking met de Stichting Geef het Dordt. De opbrengst komt geheel ten goede aan deze twee stichtingen.

De kunstenaars die de lockers hebben beschilderd zijn: Erica de Winter, Anja Bulté, Nigel Jocker, Ina Rogge, Paul Schmitz , Danny le Bruin, Rob Lambeek, Ellen de Visch Eibergen en Riekje Smael. Buiten deze  kunstlockers worden er kunstschapen en schilderijen geveild.

Loterij
Tijdens de kunstveiling is ook de trekking van de loterij. Hiermee maak je kans op mooie prijzen, waaronder een Blijmakersworkshop naar keuze voor 6 personen, incl. een hapje en een drankje. De loten zijn te koop bij Studio Blijmakers aan de Spuiboulevard 220 en bij Geef het Dordt in hun nieuwe pand aan de Merwedestraat (oude dansschool). De loten kosten €5,- per stuk.

Studio Blijmakers is een sociale, maatschappelijke, creatieve ‘therapie-plek’ voor en door mensen met
NAH. Dit is een vaak niet zichtbare beperking. Geef het Dordt houdt zich bezig met het recyclen van goederen. Armoedebestrijding en duurzaamheid staan hierbij voorop.

Om 13.30 uur gaat het eerste stuk onder de hamer, vanaf 13.00 uur is de deur open en kunt u de kunstobjecten live bekijken. DOOR is te vinden aan de Spuiboulevard 220.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.