Stichting Stedenband Dordrecht Varna bezoekt samenwerkingspartners in zusterstad

22 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Stichting Stedenband Dordrecht Varna bezoekt samenwerkingspartners in zusterstad

DORDRECHT - Van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 mei brengt de Stichting Stedenband Dordrecht Varna een bezoek aan Varna, Bulgarije. In de zusterstad gaat de organisatie in gesprek met de afdeling Sport en Cultuur van de gemeente Varna en enkele andere organisaties. Dit in verband met stedenband-events die voor dit en volgend kalenderjaar in de planning staan. Daarnaast wordt een tegenbezoek gebracht aan de Kleine Prins en de Exupéry school.

Vorige maand brachten 13 leerkrachten van deze scholen een bezoek aan Dordrecht. Doel van het tegenbezoek is om samen te bekijken hoe de onderwijs-uitwisseling tussen beide steden verder vormgegeven kan worden. Ook staan een bezoek aan de scheepswerf van Varna, de opening van een onderneming en een kennismaking met start-ups – waar in alle gevallen sprake is van kansen op, of reeds bestaande economische samenwerking met Dordrecht en omgeving - op het programma. Tot slot wordt ook Topoli, het huis voor kinderen met een beperking in de buurt van Varna dat we vanuit de stedenband steunen, bezocht. Daar zullen de resultaten van de tot nu toe gegeven steun bekeken worden en zal worden besproken aan welke steun de organisatie nog meer behoefte heeft en hoe we kunnen samenwerken om die te realiseren.

Niet alleen vertegenwoordigers van de Stichting Stedenband Dordrecht Varna reizen af naar Varna. Ook een delegatie van de gemeente Dordrecht, waaronder burgemeester Wouter Kolff en gemeenteraadslid Rolin den Heijer (VVD) gaan naar onze zusterstad in Bulgarije. Deels leggen de stichting en de gemeente-delegatie hetzelfde programma af. Zo worden beide delegaties op woensdag 22 mei in de avond tijdens een diner officieel welkom geheten door de burgemeester en loco-burgemeester van Varna, alsmede de voorzitter van de Varnese gemeenteraad. Ook zijn beiden op donderdag 23 mei in de middag uitgenodigd voor de doop van de sleephopperzuiger LESSE, een schip gebouwd door Royal IHC op de Varnese partnerwerf MTG Dolphin in opdracht van Baggerbedrijf De Boer – Dutch Dredging – beiden bedrijven uit de Drechtsteden.

De Stichting zal daarnaast deelnemen aan een met ondersteuning van de gemeente Dordrecht door de gemeente Varna en de Nederlandse ambassade in Bulgarije georganiseerd Innovatiecafé. En de gemeente-delegatie gaat mee naar het bezoek aan Topoli op vrijdag 24 mei in de ochtend. Tot slot hebben beide delegaties ruimte in het programma voor aanvullende bezoeken en gesprekken. Deze bieden de mogelijkheid de banden tussen beide zustersteden verder aan te halen en te onderzoeken op welke manier de economische, culturele en maatschappelijke samenwerking tussen beide steden nog verder versterkt kan worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.