Gerhard Lentink zet zich weer in voor beeld van achttien meter groot langs waterkant Dordrecht

28 februari 2019
Gerhard Lentink zet zich weer in voor beeld van achttien meter groot langs waterkant Dordrecht

DORDRECHT - Gerhard Lentink (1956) maakt een ontwerp van drie meter groot als voorzet voor een beeld van achttien meter langs de waterkant van Dordrecht. Hij kondigt dit aan in een reportage op RTV Dordrecht.

Leo Roubos was de verslaggever, die Gerhard een toelichting liet geven op zijn plannen tot een hoogte van achttien meter.

Het is een plan dat hij al eerder aangekondigde, maar hij wil er opnieuw de aandacht voor. Ton Delemarre, eens de cultuurambtenaar van Dordrecht, schreef in maart 2013 al een pleidooi voor het beeld.

Lentink, die in 2020 al veertig jaar exposeert, kwam in 1982 in Dordrecht wonen. Zijn werk is op verschillende plaatsen te zien. Hij is de meest prominente kunstenaar in museum het Depot in Wageningen.

Het museum schrijft op de eigen website:

Gerhard Lentink (1956) zou naast beeldend kunstenaar een mathematicus genoemd kunnen worden. Na afronding van het Gymnasium-B studeerde hij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint Joost in Breda.

Lentink is reislustig en verkent de wereld met langdurige verblijven in Mali en de Ivoorkust om zich in 1982 te vestigen in Dordrecht. Zijn oeuvre kenmerkt zich door grootse houten sculpturen, vaak met een klassiek of poëtisch thema. Met uiterste precisie keert hij zijn ideeën om naar ontwerptekeningen om ze later vanaf het papier te kunnen ‘lezen’ wanneer hij start met de constructie van zijn werk. Lentink heeft een zeer brede kennis van (kunst)geschiedenis en cultuur. Deze kennis vervlecht hij op een dichterlijke en tedere manier in zijn monumentale beelden.

Mbt het beeld plan:

In het verleden werd door voorstanders gezegd dat het beeld prima zou passen in de plannen rond 800 jaar stadsrechten waarvoor Dordrecht plannen in de maak heeft voor 2020.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.