Lepeltje Lepeltje versiert het Weizigtpark vier dagen rondom Hemelvaart

04 mei 2018
Lepeltje Lepeltje versiert het Weizigtpark vier dagen rondom Hemelvaart

DORDRECHT - Het cultureel food festival introduceert kook- en cocktailworkshops en bierproeverijen. Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje strijkt neer in het Weizigtpark van Dordrecht tijdens Hemelvaart én Moederdag. Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei wordt het park versierd met mobiele keukens, een breed muzikaal programma, een uiteenlopend aanbod aan kinderactiviteiten én een mooie-spullen-markt. Daarnaast worden de workshops geïntroduceerd. Bezoekers kunnen bij verschillende cateraars, cocktailshakers en biermeesters de handen uit de mouwen steken. Kruid je eigen worst, kom achter het geheim van de tasty tajines, bouw een frisse cocktail of flip je pannenkoek als een pro.

De mobiele keukens presenteren eigenzinnige gerechten en klassieke recepten.

Zo tovert Oerflappe peulvruchten om tot een heerlijke curry of dahl en bereidt lokale keuken Beckysnacky haar 100% natuurlijke steaks met een broodje, kaas of een heerlijke saus. De lijst met lokale keukens wordt aangevuld door Smooth, Koning Keuken, BRUT op Wielen en Taco’s Los Amigos. Onder het genot van een heerlijk wijntje of lekker speciaalbiertje is de ervaring compleet.

Voor het eerst worden er verschillende workshops toegevoegd aan het programma. Tijdens de workshops worden de lekkerste worsten gemaakt, pannenkoeken geflipt als een pro, cocktails in elkaar gezet als een echte mixoloog en worden tajines gevuld alsof ze rechtstreeks uit Marokko komen. Daarnaast is er ook nog een bierproeverij met een sappige selectie aan speciaalbiertjes. Aanmelden kan via www.lepeltje-lepeltje.com/dordrecht

Een kleurrijk podium prijkt in het midden van het park, waar bands en DJs spelen voor hongerig publiek. Op zaterdag wordt het podium gehost door Poppodium Bibelot met optredens van onder andere The Artificial, Robbie Roots, Funk Soul Brothers en Roufaida. Voor iedere smaak wat wils.

In samenwerking met de dames van Winkels op Wielen organiseert Lepeltje Lepeltje een mooie-spullen-markt. Zo wil Kleingeluk geen pols zonder armband meer zien en laat de Houtsjuur zien wat er mogelijk is met hout. Daarnaast steunt Stichting Dordrecht - Bamenda met haar verkoop de bevolking in Kameroen.

Voor de allerjongsten is er genoeg te doen in het Weizigtpark tijdens Lepeltje Lepeltje. Houd je kid fit met een yogasessie of een actieve workout. Daarna genieten van een stuk Theater van Prinses Viola met een drankje uit de Limonadebar.

Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig één muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben geholpen. De beker mag vervolgens mee naar huis, dus zie het als een leuk souvenirtje.

Lepeltje Lepeltje Dordrecht: Hemelvaartsweekend

Donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei

Donderdag: 12.00 – 23.00 uurVrijdag: 12:00 - 00:00

Zaterdag: 12.00 – 00.00 uurZondag: 12.00 – 22:00 uur

Weizigtpark, Dordrecht

www.lepeltje-lepeltje.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.