Lepeltje Lepeltje Dordrecht pronkt met Dordts Programma

23 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Lepeltje Lepeltje Dordrecht pronkt met Dordts Programma

DORDRECHT -  Lepeltje Lepeltje strijkt volgende week opnieuw neer in het groene Weizigtpark. Het gehele Hemelvaartsweekend wordt de lente gevierd met een programma vol Dordtse prachten. Van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni kunnen levensgenieters volop gebruikmaken van hun vrije dagen. In samenwerking met Bibelot én DOOR bestijgen artiesten het podium.
 
Bart Kuntz (programmeur Bibelot) en David Timmer (programmeur DOOR) namens deze podia: “De lokale podia Bibelot en DOOR hebben hun expertise kunnen inzetten voor de bloeiende Dordtse popscene. Hierdoor hebben we de leukste zomerse artiesten van eigen eiland kunnen programmeren op Lepeltje Lepeltje.” Dordtse klankkunstenaars zijn onder andere Alex Laman, Travis is a Tourist en DJano.
 
Lokale keukens
Lepeltje Lepeltje is rijkelijk belegd met ambachtelijke keukens, zowel uit de contreien van Dordrecht als mobiele keukens die wat extra kilometers reizen. Verlekker je aan de sticky spareribs bij Wat de Fiets Schaft of exotische quesadillas van Exotiqo. De Dordste keukens worden vertegenwoordigd door onder andere Visser’s Poffertjes, De Broertjes Saté en Amaro’s & De Crimp.
 
Amaro’s en De Crimp bundelen krachten
De Eindhovense gasten van Amaro’s bouwden een barbeque-kar die een vlammende primeur maakt tijdens Lepeltje Lepeltje. Samen met het nieuwe Dordtse restaurant De Crimp brengen ze poussins met flatbread, harissa kreeften en gevulde aubergine.
 
Visser’s Poffertjes
Visser’s poffers bezorgen al jarenlang lachende gezichten in Dordrecht. Voor Lepeltje Lepeltje verlaten ze even hun pand en settelen ze zich bij de poffertjesbakfiets.
 
De Broertjes Saté
De familie runde vroeger een Indonesische winkel in Dordrecht, dat anno 2019 nog steeds een begrip is in de stad. De broertjes hebben het receptenboek uit de kast gehaald en serveren prijswinnende broodjes saté.
 
Vermaak voor groot en klein
Naast deuntjes en baksels uit de buurt kan men zich het hele weekend vermaken met de mooie-dingen-markt en kindervertier. ‘Imkerij de Vallei’ komt met honing en bijenproducten de markt versieren en ‘Zuster Evie Dordrecht’ brengt haar ambachtelijke producten aan de man. Scoor handgemaakte kunst bij ‘Natuurlijksuus’ en ‘Annegaartje’. Kom vooral met het hele gezin op de fiets, want ‘Johns Fietsreparatie op Lokatie’ fixt ter plekke een lekke band. Terwijl mama en papa genieten van de sfeer kunnen de kleinsten genieten van het boordevolle kinderprogramma. Houd je kids fit bij de ‘Speel en Spring Hoek’ of bij een boksles van ‘GYM Dordrecht’, of laat ze wegzwijmelen bij de verhalen van ‘Theaterhuis Drechtstede’ of ‘De Vreemde Vogels’. Vergeet niet de Lepeltje Lepeltje kleurplaat mee te nemen, wie weet win je een gratis pannenkoek.
De kleurplaat kun je hier downloaden.
 
Het gehele programma en informatie is te vinden op www.lepeltje-lepeltje.com/dordrecht.

Duurzaam
Naast het feit dat de organisatie al het afval scheidt, brengt Lepeltje Lepeltje de duurzaamheid op ludieke wijze naar voren. Ieder drankje wordt in een milieuvriendelijke beker geschonken, welke je bij de bar kan inruilen voor een nieuw exemplaar. De organisatie heeft een machine gebouwd die de lucht voorziet van speelse zeepbellen wanneer je een beker inlevert. Een leuke bijkomstigheid bij een goed doel. Met de entreebeker wordt de Voedselbank gesteund, zodat gezinnen die het wat krapper hebben worden gesteund.

Lepeltje Lepeltje Dordrecht
Donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni
Donderdag: 12:00 - 23:00 (Hemelvaart)
Vrijdag: 12:00 - 00:00
Zaterdag: 12:00 - 00:00
Zondag 12:00 - 22:00
Weizigtpark, Dordrecht
www.lepeltje-lepeltje.com/dordrecht

Fotograaf: Niels de Vries.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.