Inruilactie bij Informatiepunt op Stadsboerderij Weizigt

24 mei 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Gratis plant in ruil voor tuintegel.Dordtenaren die hun tuin willen vergroenen, kunnen een tuintegel inleveren in ruil voor een gratis tuinplant. Dat kan bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij Weizigt, in het Weizigtpark. Geopend op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want op is op.

Met deze ruilactie breiden we de Operatie Steenbreek uit. Deze maand is deze landelijke tuinvergroeningsactie ook in Dordrecht gestart. Met Operatie Steenbreek willen we inwoners van Dordrecht helpen bij het vergroenen van hun tuin. Een minder versteende tuin helpt om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken. Denk daarbij aan wateroverlast bij hevige regenval en hittestress. Door minder tegels in een tuin kan het regenwater sneller wegstromen. Meer groen zorgt ook voor meer verkoeling op hete dagen.

Biodiversiteit
We slaan meerdere vliegen in één klap. Want de tuinplanten die we aanbieden, zijn vooral vlinder- en bijenlokkende planten, zoals damastbloem, lavendel en muurbloem. Zo leveren we ook een bijdrage aan de biodiversiteit. Ook bieden we eetbare planten van stadslandbouwkas De Oude Beer, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie, tomaat en Oost-Indische kers.

Hergebruik tegels
De ingeleverde tuintegels gaan naar stadslandbouwkas De Oude Beer. Zij gebruiken de tegels om er hun kweektafels op te zetten en voor hun gereedschapshoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.