Uitrukpost brandweerkazerne aan de Noordendijk officieel geopend

27 mei 2019

DORDRECHT - Per boot kwam burgemeester Wouter Kolff afgelopen zaterdag 25 mei aan bij de Noordendijk. Hier is sinds kort een tijdelijke uitrukpost van de brandweer voor Dordrecht gevestigd. Deze ging de burgemeester officieel openen.

Een paar jaar geleden is de post in het Oranjepark voor een groot deel verlaten. Deze blijft wel bezet, zodat de historische binnenstad van Dordrecht snel bereikt kan worden, als daar iets gebeurt. De post aan de Noordendijk ligt centraal in Dordrecht.

In het Oranjepark komt nieuwbouw: woningen, maar ook een nieuwe, kleinere, moderne brandweerpost, die aan alle eisen voldoet. “Die kan de veiligheid van de inwoners in de binnenstad garanderen”, aldus de burgemeester in zijn speech. Na de speech werd de sleutel overgedragen en konden bezoekers een kijkje nemen in de kazerne.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.