Verzoek van eigenaren: Vier panden Oranjelaan monument

27 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Verzoek van eigenaren: Vier panden Oranjelaan monument

DORDRECHT - Vier woonhuizen aan de Oranjelaan 284-290 krijgen op verzoek van de eigenaren de status van gemeentelijk monument. De woningen uit 1911-1912 maken deel uit van een bijzondere rij panden aan de Oranjelaan.

Vorig jaar mochten Dordtenaren zelf aangegeven welke nog niet beschermde panden in Dordrecht de status van gemeentelijk monument verdienden, via het project Kies je monument. Bij deze verkiezing via Internet vielen de panden aan de Oranjelaan net buiten de top-25. Daarop hebben de eigenaren zelf de aanvraag tot aanwijzing ingediend.

Trots
Wethouder Rinette Reynvaan van monumentenzorg spreekt van een mooie actie van de eigenaren. ,,Deze mensen zijn trots op hun huis, en willen graag de monumentale waarden in stand houden. Daar werken we als gemeente graag aan mee. Het toont aan dat de status van monument helemaal niet lastig hoeft te zijn, zoals sommigen denken. Ons vakteam Erfgoed geeft eigenaren graag advies bij verbouwingsplannen."

Monumentenstad
Dordrecht telt zo'n 900 rijksmonumenten en 1100 gemeentelijk monumenten en is alleen al op grond van het aantal rijksmonumenten de achtste monumentstad van Nederland.  Verreweg de meeste monumenten zijn particulier eigendom.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.