Gemeente kiest nieuwe vrijwilligersorganisatie: Inzet078!

28 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Gemeente kiest nieuwe vrijwilligersorganisatie: Inzet078!

DORDRECHT - De gemeente heeft een nieuwe vrijwilligersorganisatie gekozen die met subsidie aan de slag gaat voor de vrijwilligers in Dordrecht de komende jaren: Inzet078! In deze netwerkorganisatie gaan ContourdeTwern, MEE Plus Drechtsteden, Vivenz, de Bibliotheek aan Zet, Stichting Anders en Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) Drechtsteden intensief met elkaar samenwerken om vrijwillige inzet te vernieuwen en te versterken.

De selectiecommissie is enthousiast over Inzet078! Deze netwerkorganisatie voldeed met haar plan het best aan de ambities en uitgangspunten die de gemeenteraad in zijn nieuwe beleidsplan Vrijwillige Inzet in Dordrecht 2019-2022 heeft vastgesteld. In de nieuwe beleidsvisie wordt vrijwillige inzet gekoppeld aan vier ambities: stimuleren, matchen, ondersteunen en waarderen.

Wethouder Heijkoop: "Ik ben blij dat deze organisaties elkaar hebben gevonden in hun ambitie om de vrijwillige inzet in Dordrecht te ondersteunen en verder uit te bouwen. Ze gaan uit van de kracht van onze inwoners en staan open voor samenwerking met anderen. Ik wil de huidige organisaties in het Vrijwilligershuis bedanken voor hun inzet voor onze stad in de afgelopen jaren."

Vanaf 1 juli 2019 neemt Inzet078! het stokje over van het Vrijwilligershuis Drechtsteden. In juni presenteert het nieuwe organisatienetwerk hun plannen voor de komende tijd.

In totaal hebben vier partijen deelgenomen aan het gunningsproces. Ze zijn allemaal vandaag schriftelijk en telefonisch op de hoogte gebracht over de uitkomst en de afwegingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.