Koning Willem-Alexander aanwezig bij de start van de Ode aan de Synode

12 november 2018
Koning Willem-Alexander aanwezig bij de start van de Ode aan de Synode

DORDRECHT - Zaterdag 10 november was koning Willem-Alexander aanwezig bij de start van een groot aantal herdenkingen waarbij een half jaar wordt stilgestaan bij het feit dat de Synode van Dordrecht 400 jaar geleden plaatsvond.

Het voltallig college was om 18.30 uur aanwezig in de Augustijnenkerk. Burgemeester Wouter Kolff heette de aanwezigen welkom. Na het verlaten van de Augustijnenkerk -omstreeks 19.00 uur- zette de koning op het plein van Het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert.Vervolgens wandelde de koning met het gezelschap door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het Dordrechts Museum. Daar opende de hij de tentoonstelling Werk, bid & bewonder - Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme.

De route van de koning was op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek. Rond 20.00 uur vertrok de koning vanuit het Dordrechts Museum.

Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode precies 400 jaar later het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten.

Foto's: Wim van de Pol.

Zie ook de website: synode400.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.