Inspirerende netwerkbijeenkomst Entree Da Vinci College

29 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Inspirerende netwerkbijeenkomst Entree Da Vinci College

DORDRECHT - Op dinsdag 28 mei organiseerde het Da Vinci College samen met de SBB voor de tweede keer een netwerkbijeenkomst voor Entree Erkende Leerbedrijven. Hier stond de verbinding tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de Entreestudent centraal. Het thema ‘Iedereen telt mee’ sluit naadloos aan bij de visie van het Da Vinci op een inclusieve samenleving waarbij het verschil gemaakt wordt voor de kwetsbare doelgroepen. Ter inspiratie vertelde gastspreker Joseph Oubelkas over zijn levensverhaal. Hij zoomt met zijn ervaringen in op mentale overlevingskracht en hoe wezenlijk dat is voor ondernemerschap, maar ook voor vele andere aspecten in het leven. “Focus, neem je verantwoordelijkheid, bepaal doelen en bereik ze”, aldus Joseph.

Circa 100 leerbedrijven uit de regio waren aanwezig op de bijeenkomst. Deze bedrijven bieden de Entreestudenten van het Da Vinci College stageplaatsen aan. Het programma bestond uit interessante workshops en een lezing om de bedrijven te inspireren en hen meer handvatten te geven voor de begeleiding van de Entreestudenten. Zo was er een interactieve workshop ‘Werken met statushouders’ waarin de stagebegeleiding van Entreestudenten die de Nederlandse taal minder goed beheersen centraal stond. Tijdens de workshop ‘Werken met een gedragsbeperking’ werden er concrete tips gegeven over de begeleiding van stagiairs met een beperking.

Gedragsaanpak: Positive Behaviour Support
Het Da Vinci College vertelde tijdens de lezing over deze succesvolle gedragsaanpak bij de Entree-opleidingen. “Positive Behaviour Support (PBS) bevordert gewenst sociaal gedrag en richt zich op het ontwikkelen van een positief en veilig schoolklimaat”, vertelt projectleider Debbie Verveer. De leerbedrijven kregen uitleg hoe ze deze aanpak kunnen toepassen bij hun stagiairs.

Good Practice
Tijdens de bijeenkomst kwamen er ook een aantal praktijkvoorbeelden aan bod. Zo vertelt Bertus Hazenbosch van het leerbedrijf Zwijndrecht Werkt: “Wij geloven in een toekomst voor iedereen. Daarom ondersteunen wij de doelgroepen die moeite hebben bij het participeren, de Entree opleiding is daar een goed instrument bij”. Ook Fyetta Damwijk van Aafje legt uit dat ze er bewust voor kiezen om toekomstige beroepskrachten kennis te laten maken met de praktijk en te ondersteunen waar nodig.
Meer informatie over leerbedrijven van het Da Vinci College: www.davinci.nl/leerbedrijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.