Lepeltje, lepeltje, ook dit jaar goed bezocht

31 mei 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Naast deuntjes en baksels uit de buurt kan men zich het hele weekend, vanaf Hemelvaartsdag bij 'Lepeltje, lepeltje' vermaken met onder andere de mooie-dingen-markt en kindervertier.

‘Imkerij de Vallei’ staat er met honing en bijenproducten de markt te versieren en ‘Zuster Evie Dordrecht’ brengt haar ambachtelijke producten aan de man.

Scoor op 'Lepeltje, lepeltje' handgemaakte kunst bij ‘Natuurlijksuus’ en ‘Annegaartje’. Kom vooral met het hele gezin op de fiets, want ‘Johns Fietsreparatie op Lokatie’ fixt ter plekke een lekke band.

Terwijl mama en papa genieten van de sfeer kunnen de kleinsten genieten van het boordevolle kinderprogramma. Houd je kids fit bij de ‘Speel en Spring Hoek’ of bij een boksles van ‘GYM Dordrecht’, of laat ze wegzwijmelen bij de verhalen van ‘Theaterhuis Drechtstede’ of ‘De Vreemde Vogels’. Vergeet niet de Lepeltje Lepeltje kleurplaat mee te nemen, wie weet win je een gratis pannenkoek.....

Foto's: Wim van de Pol.

Afgelopen weekend stond het Weizigtpark in Dordrecht in het teken van foodfestival Lepeltje Lepeltje. Een mooie stoet van mobiele keukens trokken levensgenieters naar het park met heerlijke aroma’s en bijbehorende smaken. De editie in Dordrecht was de derde op de kalender van het rondreizende festival, waarna er nog drie volgen.
 
“Het Hemelvaartsweekend werd uitbundig gevierd. Mede dankzij het zomerse weer is Lepeltje Lepeltje Dordrecht een geslaagde editie. Mensen trokken naar het park om te genieten van goed eten en de zon op hun bol. Zo mogen de volgende edities volgen.” - Jiska Roewen, organisatie.
 
Duurzaam
Naast het feit dat de organisatie al het afval scheidt, bracht Lepeltje Lepeltje de duurzaamheid op ludieke wijze naar voren. Ieder drankje werd in een milieuvriendelijke beker geschonken, welke je bij de bar kon inruilen voor een nieuw exemplaar. De organisatie had een machine gebouwd die de lucht voorzag van speelse zeepbellen wanneer je een beker inleverde. Een leuke bijkomstigheid bij een goed doel. Met de entreebeker wordt de Voedselbank gesteund, zodat gezinnen die het wat krapper hebben ook worden gesteund.
 
De komende weken bekleed Lepeltje Lepeltje nog de groene parken van Amersfoort, Zwolle en Utrecht te vinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.