Studenten Dalton Lyceum exposeerden kunstwerken in Galerie Hofsteeg

03 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Studenten Dalton Lyceum exposeerden kunstwerken in Galerie Hofsteeg

DORDRECHT - Het stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht had in samenwerking met Galerie Hofsteeg in de periode van woensdag 29 mei tot vrijdag 31 mei 2019 een expositie georganiseerd van werken van studenten in het kader van het vak vormgeving.

De talentvolle studenten, in leeftijd variërend van12 tot 18 jaar, hadden, onder begeleiding van hun docente, mevrouw Mustamandi, met veel enthousiasme en inzet aan de voorbereidingen van de expositie bijgedragen. Ook de aankleding van de expositie werd door de studenten zelf verzorgd. De opening van de expositie op woensdag 29 mei jongstleden werd met groot enthousiasme door zo’ n 60 bezoekers ontvangen.

De geëxposeerde werken bestonden uit prachtige tekeningen, schilderijen en foto’ s. 
Een aantal van deze kunstwerken werd zelfs ter plekke, tegen bescheiden prijzen, aan grootouders, familieleden en ouders van mede leerlingen verkocht.

Maar de grootste winst was misschien wel, dat alle deelnemende studenten zich vanwege de vele positieve reacties enorm gestimuleerd voelden om verder te gaan met de ontwikkeling van hun eigen kunstzinnige beeldtaal.

Het ligt in het voornemen van Galerie Hofsteeg om ook volgend jaar in samenwerking met betrokken partijen jeugdige kunstenaars een podium te bieden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.