Pinksterontbijt Nobel's Brood

05 juni 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op 10 juni (Tweede Pinksterdag) organiseert Nobel's Brood voor de tweede keer een Pinksterontbijt. Het ontbijt vindt plaats voor de deur van de winkel, op de Pottenkade en het Grote Kerksplein. Het ontbijt staat dit keer in het teken van de campagne #jebentnietalleen.

De opbrengst van de 1000 deelnemers besteedt Nobel's Brood aan lange ontbijttafels in de 12 wijken die de stad kent. Deze ontbijtjes vinden later dit jaar plaats in wijkcentra. Het is dan de bedoeling dat mensen die vaak alleen of kwetsbaar zijn met elkaar kunnen genieten van een ontbijtje met mensen in de buurt.

Cheque
Peter Heijkoop (wethouder Zorg & Welzijn) ontvangt tijdens het Pinksterontbijt een symbolische cheque voor de wijkontbijtjes. "Ik ben verheugd met het initiatief van Sander en Willemijn Nobel en hun maatschappelijke betrokkenheid voor het thema eenzaamheid", aldus Peter Heijkoop.

Ontbijtjes in de wijk
Willemijn Nobel: "Deze lange ontbijttafel is altijd een droom voor ons geweest. Om zoveel mensen samen te laten eten, praten en lachen. En dat alles voor het goede doel. Dit was voor ons vanzelfsprekend! Dit jaar hebben wij gekozen om in te haken op de campagne #jebentnietalleen".

Wij maken Dordt saamhorig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.