Wethouder Rik van der Linden start 15 juni sponsorloop Grote Kerk ds. Paul Wansink

05 juni 2019
Wethouder Rik van der Linden start 15 juni sponsorloop Grote Kerk ds. Paul Wansink

DORDRECHT - Als de klok van de Grote Kerk op zaterdag 15 juni twaalf slagen over Dordrecht heeft uitgestrooid, begint ds. PAUL WANSINK aan zijn rondje eiland van Dordt.

Wethouder Rik van der Linden zal vooraf een woordje spreken en het startschot geven. Rik zal wellicht Paul Wansink ook moed in spreken, want met zijn begeleiders zal hij 37 km afleggen. In eerste instantie had hij gedacht dat er maar 25 kilometers nodig waren om het rondje Dordt te kunnen doen. Er moest echter nog 12 km meer worden afgelegd om zijn sponsors aan de verplichtingen te kunnen houden.

Dominee Wansink loopt immers voor het goede doel. Hij wil zelf vijfduizend euro bijeen brengen. Op een website wordt informatie gegeven over het doel waarmee de Grote kerk vanuit Dordrecht is verbonden.

De organisatoren hopen dat meer mensen mee zullen lopen op 15 juni. Hazen, begeleiders, lange afstandslopers. Het gaat allemaal met de kopman mee, die eerder de marathon van Berlijn al liep. Ook deed hij de ronde over het eiland Ameland waar hij eerder de kerk en de gemeenschap diende.

Rondje Dordt is 37 km op de site www.kidsforcapetown.nl

Wat is Kids for Cape Town?

Kids for Cape Town is een diaconaal project van de Grote Kerk Gemeente in Dordrecht.
In de voorjaarsvakantie 2020 gaan 16 enthousiaste jongeren (leeftijd 16-20 jaar)vanuit de gemeente naar Kaapstad in Zuid Afrika om te helpen bij de bouw van een kinderdagverblijf. Het project wordt uitgevoerd onder begeleiding van de stichting ‘Mazmomhle’. Deze stichting richt zich op het realiseren van goede en veilige kinderopvang, zodat ouders kunnen werken en hun kinderen scholing kunnen krijgen. Zo kunnen de ouders en kinderen een betere toekomst opbouwen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.