Sloop voormalig gebouw Refaja begonnen

05 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Sloop voormalig gebouw Refaja begonnen

DORDRECHT - Het voormalige ziekenhuis Refaja heeft inmiddels een lange historie.

Op 18 december 1967 heeft de toenmalige burgemeester, de heer Mr. J.J. van der Lee, de eerste paal voor het toen nieuw te bouwen Diakonessenhuis Refaja geslagen. Vanaf 27 november 1970 werd het huis geleidelijk in gebruik genomen, waarna het op 4 juni 1971 officieel werd geopend door H.K.H. Prinses Margriet.

Maar onlangs is helaas de sloop van het door de tijd ingehaalde gebouw begonnen......

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.