Stemming Groene Lintjes 2017 geopend

22 mei 2017
Stemming Groene Lintjes 2017 geopend

DRECHTSTEDEN - GroenLinks Drechtsteden wil dromers, denkers en doeners voor een duurzame Drechtsteden en wereld graag in het zonnetje zetten! Daarom reikt GroenLinks ook dit jaar weer de Groene Lintjes uit. De afgelopen weken zijn van alle kanten nominaties binnengekomen voor personen en organisaties die volgens de indieners een groen lintje verdienen. Inmiddels staan de nominaties online en kan iedere Drechtstedenaar tot en met 5 juni –Wereld Milieu Dag - op zijn of haar favoriet stemmen.

Er valt te stemmen op 22 genomineerden, in drie verschillende categorieën: duurzame doorzetters, duurzame initiatieven en organisaties op het gebied van duurzame voeding. Duurzame doorzetters zijn individuen die zich onvermoeibaar inzetten voor groen en duurzaam. In deze categorie zijn onder andere Joke de Bloeme, bekend van de Watertoren en Stichting Good Future Africa (GoFuA) en Ivan Geense, bekend van burgerinitiatief ‘Project GenX’ naar aanleiding van de lozingen in de rivier door Chemours, genomineerd. Onder Duurzame Initiatieven valt een zeer diverse groep organisaties die met elkaar gemeen hebben dat ze zich continu inzetten voor mens en milieu. In deze categorie zijn onder andere duurzaam kinderwarenhuis Juffrouw Pollewop, Herdenkingsbos de Vlinder en Repair Café Zwijndrecht genomineerd. De categorie Duurzaam Voesel bevat tot slot bedrijven en initiatieven die gaan voor duurzame voeding, van het zaaien en kweken tot en met de bereiding en consumptie. In deze categorie kan onder andere gestemd worden op Voedselbos BuitenZinnig, De Heerlijkheid van Papendrecht en Wijngaard Bilderhof, en op Zuiver Water Ambassadeur Karel Thieme uit Papendrecht.

Oproep aan het publiek: breng je stem uit.
De Groene Lintjes zijn een publieksprijs. Dat betekent dat bewoners van de Drechtsteden worden uitgenodigd om te stemmen!

Dit kan op https://drechtsteden.groenlinks.nl/nieuws/genomineerden-groene-lintje-2017 waar ook meer informatie te vinden is over alle genomineerden. Stemmen kan tot en met maandag 5 juni, Wereld Milieudag. De feestelijke uitreiking vindt plaats op zondag 11 juni in de middag, in Wijkcentrum Kubiek te Zwijndrecht. Bij de uitreiking zal onder andere Bas Eickhout, Europarlementariër en delegatieleider voor GroenLinks in het Europees Parlement, aanwezig zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.