Op 5 juni - Wereldmilieudag - was het zo ver: 'GroenLinks Drechtsteden reikte het Groene Lintje 2019 uit'

06 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Op 5 juni - Wereldmilieudag - was het zo ver: 'GroenLinks Drechtsteden reikte het Groene Lintje 2019 uit'

DORDRECHT - Het Groene Lintje is een publieksonderscheiding voor personen of organisaties die zich inzetten voor groenere en duurzamer Drechtsteden. Een ieder  heeft de afgelopen weken kunnen stemmen op één van de (zeven) ingediende nominaties.

Het Groene Lintje 2019 is uitgereikt aan het Big Rivers – Let’s Go Green team.
Dit Let’s Go Green team zet zich al sinds een aantal jaar in voor verduurzaming van het Big Rivers festival. Het doel is om de ‘ecologische voetafdruk’ van het festival zo klein mogelijk te maken. Dat maakt gezien de grootte van het festival écht een verschil (ca. 125.000 bezoekers in 2018)! Een paar voorbeelden van verduurzaming van Big Rivers; herbruikbare bekers (reductie van ca. 3 ton afval!), een digitaal programmaboekje in plaats van drukwerk en de decoratie van het festival wordt hergebruikt dan wel gerecycled.

Het Let’s Go Green team blijft werken aan verduurzaming van het Big Rivers festival en dat doen ze met een open blik. Zo is iedereen, die ideeën heeft om de duurzaamheid te bevorderen, uitgenodigd om deze ideeën kenbaar te maken aan het Let’s Go Green team. GroenLinks Drechtsteden feliciteert van harte het Big River – Let’s Go Green team met het Groene Lintje 2019.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.