Weekendafsluiting A16 vanaf Moerdijkbrug tot Dordrecht-Centrum

07 juni 2019
Weekendafsluiting A16 vanaf Moerdijkbrug tot Dordrecht-Centrum

DORDRECHT - Tot 30 minuten extra reistijd verwacht in komend weekend, het weekend van vrijdag 14 juni 21.00 uur tot maandag 17 juni 2019 05.00 uur. Dan is de A16 vanaf de Moerdijkbrug tot Dordrecht-Centrum afgesloten in de richting van Breda naar Rotterdam.

Er vinden werkzaamheden plaats vanaf de Moerdijkbrug tot aan Dordrecht-Centrum.  Op dit weggedeelte vervangen we de deklaag van het asfalt, alle detectielussen, het weegsysteem voor vrachtwagens en reinigen we fietsviaduct Amstelwijck. De A16 is afgesloten tussen knooppunt Klaverpolder en Dordrecht-Centrum. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de aanleg van de nieuwe aansluiting van de A16 op de N3. Weggebruikers moeten rekening houden met tot 30 minuten extra reistijd.

Omleidingen
De omleidingen staan aangegeven via borden langs de weg. De omleidingsroutes zijn ook te vinden op www.rws.nl/hinderA16N3.

Verwachte hinder
In totaal zijn er tien weekendafsluitingen gepland tot en met 8 september van dit jaar voor de aanleg van de nieuwe aansluiting van de A16 op de N3. Weggebruikers moeten de komende maanden extra opletten ter hoogte van de Rijksstraatweg en de op- en afritten van de A16 op de N3,  want na elke weekendafsluiting wijzigt de verkeerssituatie ter plekke. Vooral werknemers op de bedrijventerreinen Dordtse Kil I, II en III zullen in de ochtend- en avondspits veel hinder ervaren van de werkzaamheden.
Rijkswaterstaat doet er samen met de aannemer Boskalis en de gemeente Dordrecht alles aan om de hinder te beperken. In korte tijd wordt zoveel mogelijk werk tegelijk uitgevoerd in de weekenden en vakantieperiodes. Vooraf bepalen we de beste omleidingsroutes en zorgen we voor duidelijke borden langs de weg.

We monitoren de drukte om waar nodig extra maatregelen te nemen.
Dat neemt niet weg dat hinder onvermijdelijk is. We adviseren werknemers op de bedrijventerreinen om zich vooraf goed te informeren en de komende maanden tot begin september zoveel mogelijk buiten de spits te reizen maar op andere tijden of niet met de auto te reizen en wanneer mogelijk met het openbaar vervoer, fiets etc. Actuele informatie over de afsluitingen is te vinden op www.rws.nl/aanpakdrechtsteden.

Verbetering bereikbaarheid regio Drechtsteden
Er rijdt veel verkeer op de aansluiting tussen de A16 en de N3. Hierdoor ontstaan in de spits regelmatig files. Het project vernieuwen aansluiting A16/N3 draagt bij aan een verbeterde bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en zorgt voor een goede verkeersafwikkeling van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard. In augustus wanneer de kwart klaverbladlus richting Breda in gebruik is genomen, stroomt het verkeer al wat beter door. Het totale effect van de aansluiting is echter pas zichtbaar in juli 2020 wanneer ook de nieuwe parallelbaan open gaat voor het verkeer.
Dit is het eerste project in een reeks van infrastructurele projecten in de regio Drechtsteden. Zo verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden. Daarnaast zorgen we door groot onderhoud van de N3 en diverse bruggen en tunnels binnen de Drechtsteden voor veilige en betrouwbare wegen.

Meer informatie
Rijkswaterstaat bericht steeds enkele weken voor een weekendafsluiting over de omleidingsroutes en de verkeershinder die daarbij kan ontstaan. Zie hiervoor www.rws.nl/hinderA16N3. Ga goed voorbereid op weg en check voor vertrek de verkeersinformatie: https://rijkswaterstaatverkeersinformatie.nl/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.