Militairen van het Korps Nationale Reserve (Natres) beëdigd op het Energieplein

11 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Militairen van het Korps Nationale Reserve (Natres) beëdigd op het Energieplein

DORDRECHT - Op het Energieplein waren afgelopen zaterdag 8 juni veel militairen van het Korps Nationale Reserve (Natres) verzameld voor de beëdiging van nieuwe militairen van het Korps. Een groep van zestig nieuwe soldaten heeft die middag de eed of belofte afgelegd op het vaandel van het korps.

Voor de plechtigheid marcheerde het bataljon door Dordrecht. De ceremonie werd begeleid door het fanfare korps van de Natres. Dordrecht is hiervoor gekozen als locatie omdat de eenheid graag een goede band wil onderhouden met werkgevers, regionale autoriteiten en relaties van onze stad.

Het Korps Nationale Reserve bestaat uit burgers die naast hun baan een militaire opleiding hebben gevolgd. Ze worden in geval van nood of bij bijzondere gelegenheden opgeroepen om de reguliere krijgsmacht te ondersteunen.

Foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.