DMHC trots op geselecteerde Dordtse hockeyers

11 juni 2019 door Hennie van der Zouw
DMHC trots op geselecteerde Dordtse hockeyers

DORDRECHT - De 13-jarige Julien Haarman is geselecteerd voor het districtsteam Zuid-Holland van de KNHB. Hij begon op 5-jarige leeftijd met hockeyen bij DMHC en speelt volgend seizoen bij Victoria. Ook oud-DMHC-lid Tijn van de Giessen is geselecteerd voor het districtsteam. De Dordtse hockeyclub is enorm trots op hun (oud)leden.

Hockeyland Nederland is ingedeeld in 6 districten: Midden Nederland, Noord-Holland, Noord Nederland, Oost Nederland, Zuid-Holland en Zuid Nederland

Elk district vraagt aan de clubs talenten uit een bepaalde leeftijdscategorie op te geven voor de districtsselectieprocedure. Uiteindelijk worden per district ongeveer 24 jongens en 24 meisjes geselecteerd die onder leiding van de district-trainers een programma volgen om hun hockeycapaciteiten verder te ontwikkelen. Er wordt apart aandacht besteed aan de specifieke ontwikkeling van de keepers.

Het doel van de districtsteams is het beter maken van spelers en speelsters en het voorbereiden van spelers voor een hoger niveau. Daarmee wordt ook het jeugdhockeyniveau op de verenigingen verhoogd en gestimuleerd. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk de spelers in deze leeftijdscategorie vroegtijdig te herkennen en te selecteren, volledig in lijn met de tophockeyvisie van de KNHB.

Foto ©  DMHC / Aiji Kley.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.