Verkeersmaatregelen voor afgesloten Spuiboulevard in verband met Zomerkermis

13 juni 2019
Verkeersmaatregelen voor afgesloten Spuiboulevard in verband met Zomerkermis

DORDRECHT - De Zomerkermis komt er weer aan. Een groot deel van de Spuiboulevard is daarom afgesloten van dinsdag 18 juni 20.00 uur tot en met maandag 1 juli 20.00 uur. Tijdens deze periode zijn een groot deel van de historische binnenstad en het centrum niet bereikbaar via de westkant van de stad. Dit komt door de Zomerkermis en de werkzaamheden aan de Lange Geldersekade. Om de binnenstad bereikbaar te houden, nemen we een aantal verkeersmaatregelen.

Omleidingsroutes
• Vanaf de Dokweg rijdt al het verkeer voor het centrum en de historische binnenstad rechtsaf richting de Burgemeester de Raadtsingel. De voorsorteerstrook op de Dokweg voor verkeer rechtdoor richting centrum is afgezet.
• Parkeergarage Spuihaven en het gebied rond de Achterhakkers, Prinsenstraat en Kalkhaven blijven bereikbaar. Hiervoor is vlak voor de verkeerslichten een korte opstelstrook voor rechtdoor beschikbaar.
• Voor de Sluisweg geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. Het is daardoor niet mogelijk om rechtsaf de Sluisweg in te rijden. Verkeer dat toch via de Achterhakkers richting de binnenstad rijdt, kan op de Spuiboulevard keren.
• Het kruispunt Singel-Johan de Wittstraat is tijdelijk aangepast, zodat verkeer op de Stationsweg en Johan de Wittstraat goed kan doorrijden. Verkeer vanaf de Singel kan alleen rechtsaf slaan en niet rechtdoor. Vanaf de Stationsweg is het niet mogelijk om linksaf naar de Singel te rijden.

Extra reistijd
Doordat al het verkeer voor het centrum en de historische binnenstad via de burgemeester de Raadtsingel rijdt, verwacht de gemeente flinke drukte. Houd daarom rekening met extra reistijd.

Op de fiets
Zaterdag 22 juni gaat de Zomerkermis open. De kermis is goed bereikbaar met de fiets. Er is een extra fietsenstalling op de Spuiboulevard. Wie toch met de auto naar de kermis komt, parkeert het gemakkelijkst op het parkeerterrein aan de Weeskinderendijk. De eerste 24 uur parkeer je daar gratis. Registreer wel je kenteken. Met een paar minuten wandelen, ben je op de Spuiboulevard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.