Eerste hertje van dit jaar geboren in Park Merwestein

13 juni 2019
Eerste hertje van dit jaar geboren in Park Merwestein

DORDRECHT - Het Park Merwestein heeft op 12 juni het eerste hertenkalfje van dit jaar gespot. Die is de avond of nacht ervoor geboren. Dat is een dag eerder dan vorig jaar. De moeder en kind maken het goed.

Het jonge dier werd ‘s ochtends, verscholen tussen de brandnetels, ontdekt door de verzorgers. Het pad langs de Tuin van Lips is zoals elk jaar gebeurd, afgezet, om de dieren hun rust te gunnen.

Park Merwestein is het oudste stadspark van Dordrecht en bestaat al sinds 1885.

Het park hoopt dat er nog heel wat speelkameraadjes voor het jonge hertje bij zullen komen dit jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.