Introductielessen open kano varen in de Biesbosch bij DKKV Dajaks

13 juni 2019
Introductielessen open kano varen in de Biesbosch bij DKKV Dajaks

DORDRECHT - De komende vrijdagavonden kun je leren in een open kano te varen bij de Dordtse Kajak- en Kano-Vereniging (DKKV Dajaks). De open kano wordt ook wel Canadese kano genoemd. Dit type kano is nu erg populair en sterk in opkomst bij kanoliefhebbers.

In vier introductielessen maak je kennis met het varen in deze kano, je leert de basis-slagen en het in- en uitstappen. Maar je leert vooral varen in de Biesbosch. Met de open kano kun je dat in je eentje doen, maar ook met het gezin.

Bij Dajaks ligt de nadruk op het toervaren door mooie natuurgebieden. Dat kunnen korte ontspannen tochten in de Biesbosch zijn waar iedereen aan mee kan doen. Dajakkers zijn op meerdere manieren actief in de natuur. Zij dragen hun steentje bij aan de schoonmaak van de oevers en overleggen met instanties van het Nationaal Park de Biesbosch.

De thuishaven en uitvalsbasis van de Dajaks ligt in het Nationaal Park de Biesbosch met zijn mooie kreken. Maar ook het stroomgebied van de grote rivieren en de stadshavens van Dordrecht zijn dichtbij. Midden in dit unieke getijdengebied hebben zij hun clubhuis aan de Zeedijk 17 in Dordrecht.

De data van de lessen zijn: 14, 21 en 28 juni en 5 juli. De lessen beginnen om  18.45 uur en kosten € 40,=. Het clubhuis  is te vinden aan de Zeedijk 17. Informatie bij Kilian Gernand, email: opleidingen@dajaks.nl of per telefoon:  06 40756931.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.