Aandacht voor Bamenda rond WK-wedstrijd Nederland-Kameroen

13 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Aandacht voor Bamenda rond WK-wedstrijd Nederland-Kameroen

DORDRECHT - Op zaterdag 15 juni aanstaande om 15:00 uur spelen op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk de ploegen van Nederland en Kameroen tegen elkaar. Reden voor café Merz, dat alle WK wedstrijden live op groot scherm laat zien, en de Stichting Dordrecht Bamenda om de handen ineen te slaan en samen een Nederlands-Kameroense (voetbal)middag rondom de wedstrijd te organiseren. Iedereen is vanaf 14:00 uur welkom voor een kop koffie met Kameroens koekje en kan tijdens de middag zijn of haar kennis van het voetbal, Kameroen en zusterstad Bamenda testen via een heuse Nederland-Kameroen quiz. De winnaar van de quiz gaat na de wedstrijd uiteraard naar huis met een leuke prijs.

Tijdens de middag is in café Merz informatie te vinden over de stedenband tussen Dordrecht en Bamenda en over de projecten die we vanuit Dordrecht ondersteunen in onze zusterstad. Er worden ook een aantal (h)eerlijke producten verkocht, waaronder zelfgemaakte Dordtse jam van vrijwilliger Truus Treep, Kameroense sambal van vrijwilliger Judith Moni Ateba en door Pelican Rouge gesponsorde koffie. Opbrengst daarvan gaat naar twee doelen waar momenteel geld voor wordt ingezameld: de renovatie van de keuken van basisschool Mbingo voor doven en slechthorenden (een internaat) en een noodhulpfonds.

Stichting Dordrecht Bamenda heeft onlangs besloten dit fonds in het leven te roepen vanwege de crisis in Engelstalig Kameroen, waar zusterstad Bamenda zich bevindt.

Nog altijd vallen er in Bamenda en omgeving dagelijks doden in de strijd tussen het regeringsleger en de separatisten. Het aantal intern ontheemden en vluchtelingen neemt steeds verder toe, onder andere door de tactiek van het platbranden van hele dorpen. En door de strijd, die ook ziekenhuizen niet spaart, is het aantal medische voorzieningen ernstig teruggelopen, terwijl de behoefte juist toegenomen is. Een aantal van onze partners in Bamenda verleent noodhulp aan de getroffen burgers, waaronder veel vrouwen en kinderen. Ook staan zij weer in contact met andere organisaties die humanitaire hulp verlenen. Het noodfonds van de Stichting Dordrecht Bamenda biedt hen de mogelijkheid een aanvraag in te dienen en – na een gedegen maar snelle beoordeling - steun te krijgen. Waar mogelijk worden ook krachten gebundeld met andere Nederlandse organisaties die (nood)hulp bieden in verband met de crisis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.