Nieuwe naam en slogan Missie Dordt

13 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Nieuwe naam en slogan Missie Dordt

DORDRECHT - “Goed nieuws voor de stad” – dat is de nieuwe slogan van Missie Dordt, een interkerkelijke stichting voor missionair werk op het eiland van Dordrecht. De stichting wil de presentie en relevantie van de Dordtse Kerken in de samenleving vergroten. Zo was Missie Dordt nauw betrokken bij het megaevent The Passion en diverse initiatieven rondom het thema #jebentnietalleen.

Onlangs besloot het bestuur van de toenmalige stichting Dordtse Evangelisatie tot wijziging van de naam, slogan en huisstijl. Met een fris elan wil Missie Dordt invulling geven aan haar hoofdoelstelling: het verbinden, ondersteunen en stimuleren van kerken en geloofsgemeenschappen in het zijn en verkondigen van goed nieuws. Veel Dordtenaren ervaren eenzaamheid. Anderen zijn op zoek naar zingeving en lopen rond met levensvragen. De kerk is bedoeld als plek van ontmoeting en een plaats waar mensen kunnen ontdekken wat het christelijk geloof zoal te bieden heeft.

Op 29 mei 2019 vond in de Grote Kerk te Dordrecht de Nationale Synode plaats. Een historische
gebeurtenis, waar zo’n 40 kerken een verklaring van verbondenheid hebben ondertekend. “Wij
aanvaarden samen onze roeping in de samenleving” stelt de verklaring. Missie Dordt geeft deze
woorden op lokaal niveau heel concreet handen en voeten. Als een gepassioneerd ideaal.

Dordrecht, stad met een missie.
Kijk voor meer informatie op www.missiedordt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.