PvdA Fractie Dordrecht organiseerde een politiek cafe over Dakloos en dan....

14 juni 2019 door Hennie van der Zouw
PvdA Fractie Dordrecht organiseerde een politiek cafe over Dakloos en dan....

DORDRECHT - “Iedere dakloze heeft zijn of haar eigen verhaal. We moeten naast deze mensen staan en met hen werken aan stabiliteit en perspectief; te beginnen met een dak boven het hoofd.”  Peter Heijkoop - wethouder Sociale Zaken

‘Zeker zijn van een dak boven je hoofd. Als je dàt hebt, is dat een basis om je leven op orde te krijgen. Om kansen te pakken, mee te doen in onze samenleving. Net zoals het ontbreken van dat dak oorzaak is of gevolg is van heel veel problemen.’  John Kerstens - PvdA Tweede Kamerlid.

PvdA Fractie Dordrecht organiseerde een politiek cafe over Dakloos en dan…
Met ook de daklozen zelf. Er is veel te doen in onze stad over de opvang van daklozen. Bewoners ervaren overlast, is de opvang niet te veel geconcentreerd op 1 locatie, is de opvang op 1 locatie wel toereikend nu de groep daklozen steeds diverser wordt: jongeren, ouderen, vrouwen met kinderen, werkenden, mensen met verslaving of psychiatrische problemen.

Moet er niet meer begeleiding op maat komen, of opvang in het landelijk gebied van onze stad, waar men tot rust kan komen.De PvdA fractie Dordrecht ging donderdagavond 13 juni in gesprek over opvang, begeleiden of behandelen, met de daklozen zelf, met bewoners, met politie, met Leger des Heils, Zorgboerderij Bij Bram, een straatpsychiater, Dienst Gezondheid & Jeugd. En met wethouder Heijkoop en PvdA Tweede Kamerlid John Kerstens.

De avond in DOOR begon met een FILM, gemaakt door RTV Dordrecht in opdracht van de PvdA Fractie Dordrecht. In die film vertelden 4 daklozen hun verhaal: hun behoefte aan begeleiding/opvang en over hun toekomstdromen over een eigen huis en werk...

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.