Bezorgde Dordtenaren demonstreren tegen 'greenwashing' Dupont op Wantijpop

17 juni 2019
Bezorgde Dordtenaren demonstreren tegen 'greenwashing' Dupont op Wantijpop

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag werd Wantijpop verrast door een groep bezorgde Dordtenaren. Met een spandoek waarop stond 'Geen Gen-X @ Wantij', hebben zij zich hier uitgesproken tegen de lozingen van gevaarlijke stoffen in de wateren rondom Dordrecht. Zij geven aan het verschrikkelijk te vinden dat juist een festival dat zichzelf naar een rivier noemt die vervuild wordt door Dupont en Chemours, zich door een van deze bedrijven laat sponsoren. Dit noemen ze greenwashing van Dupont.

“Als de overheid weigert in te grijpen of zelfs lozingen legaliseert, zullen de getroffen inwoners steeds bozer worden”, waarschuwt demonstrant Marrit, “Ik denk dat dit pas het begin is. Zeker op lokaal niveau staat nog een hoop op stapel, wij laten ons niet meer met een kluitje in het riet sturen. Als de overheid ons niet beschermt, zullen we het zelf doen!”

De actievoerders zijn door de beveiliging van Wantijpop van het festival verwijderd. Dat weerhoudt hen niet van verdere acties. “We sluiten niet uit dat er verdere acties tegen Dupont, Chemours of bedrijven die zich door hen laten sponsoren, zullen volgen. Deze eerste actie zien we als geslaagd.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.