Fantastisch Wantij weekend

17 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Fantastisch Wantij weekend

DORDRECHT - Dit weekend was het feest in het Wantijpark met op vrijdag Live at Wantij en op zaterdag Wantijpop. De derde en wederom uitverkochte editie van Live at Wantij trok vrijdag 9.500 mensen naar het Wantijpark en zaterdag bezochten ongeveer 17.500 mensen het gratis toegankelijke evenement Wantijpop.

Al om 15:30 uur stonden de eerste mensen vrijdag in de rij voor Live at Wantij. Om 16:15 stond Wulf op het programma en vanaf dat moment stroomde het veld langzaam vol. Na Wulf gaf Nielson een show in zijn eigen ‘hometown’. ‘Ik liep vandaag in de stad en hoorde van iedereen: ‘Tot straks hè!’, ik denk dat ik vaker een paar uur voor mijn show naar de desbetreffende stad ga, toch even dat thuisgevoel ervaren’, aldus Nielson. Na Nielson was het beurt aan Racoon en DI-RECT sloot dag één van het Wantij weekend knallend af.

Zaterdag ging het feest om 13:00 uur van start. De Dordtse Merol mocht het festijn openen en had haar twee Dordtse gouden beeldjes prominent voor op het podium staan. Na Merol hebben op het Ames podium achtereenvolgens Nana Adjoa, Kraantje Pappie, Indian Askin, Ilse DeLange en Naaz opgetreden. De uitsmijter van de avond lag in handen van The Dirty Daddies.

Naast het Ames podium waren er zaterdag op het Popcentrale veld diverse lokale helden te bewonderen als Charades, Phlebotomized en SKAvuiten. Bij de Geheime Deuntjes konden mensen genieten van relaxte housemuziek van 078 Podcasts en ToBe gaf op verschillende plekken op het terrein dansshows weg. Bij Koning Eik was er van alles te doen voor de kleinste bezoekers, zoals een Poppentheater, haar invlechten en techniekproefjes. In totaal bezochten ongeveer 17.500 mensen het gratis toegankelijke evenement Wantijpop.

Het weer zat zowel tijdens Live at Wantij als Wantijpop mee en organisatie BOD Events kijkt dan ook met een zeer goed gevoel terug op het weekend. De data voor Live at Wantij en Wantijpop 2020 zijn bekend. Live at Wantij vindt volgend jaar plaats op vrijdag 12 juni en Wantijpop op zaterdag 13 juni.

Foto's: Wim van de Pol.

Zie ook: Dubbeldamstart.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.