Grootste verjaardagsfeest van Dordrecht Voor Sara

20 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Grootste verjaardagsfeest van Dordrecht Voor Sara

DORDRECHT - Met het grootste verjaardagsfeest van Dordrecht en omstreken vieren een paar honderd vrienden en bekenden van de Dordtse Sara in juni haar 4e verjaardag. Het is niet zomaar een partijtje, want de hele dag is bedoeld om een behandeling te kunnen bekostigen voor de zeldzame en levensbedreigende spierziekte van het meisje.

Het is alweer de derde keer dat de benefietdag Voor Sara plaatsvindt en dit keer zijn de festiviteiten op zaterdag 22 juni vanwege de 4e verjaardag van Sara. Behalve het bekende voetbaltoernooi en de populaire wielertocht is er deze editie daarom ook een groot feest.

Sara Verbrugge is een vrolijke kleuter die door de zeldzame spierziekte MDC1A in een rolstoel zit. Veel kinderen met deze spierziekte krijgen last van vergroeiingen in de rug en ademhalingsproblemen. Griepjes zijn al snel levensgevaarlijk. Er is op dit moment geen medicijn of behandeling en daarom hebben de ouders van Sara een stichting opgericht om daar verandering in te brengen.

Veelbelovend onderzoek
Moeder Emine: ,,Dankzij de hartverwarmende steun van zo veel mensen is het Stichting Voor Sara gelukt om in twee jaar tijd ruim vier ton op te halen. Daarmee is een veelbelovend onderzoek gestart dat hoop geeft voor Sara en alle andere kinderen met deze spierziekte. Wij blijven strijden tot er een behandeling is gevonden. Niet alle kinderen met MDC1A worden volwassen en sommigen overlijden al heel jong. De vierde verjaardag van Sara is daarom een heel bijzonder moment voor ons en dat moet groots gevierd worden.’’

Vaste ingrediënten van de benefietdag zijn een 7 tegen 7 voetbaltoernooi waar teams uit de hele regio zich voor hebben ingeschreven. Ook is er op deze dag een wielertocht van 75 km Voor Sara georganiseerd. Deze start en eindigt bij v.v. Wieldrecht. Na afloop van het voetbaltoernooi en de wielertocht is er een grote barbecue met live muziek en als klap op de vuurpijl is er een groot feest in de kantine van v.v. Wieldrecht.

Fantastisch bedrag
Familieleden en vrienden van het gezin organiseren al twee jaar de benefietdag op voetbalvereniging Wieldrecht. Het eerste jaar werd ruim 8.500 euro opgehaald voor het onderzoek. De tweede editie werd dat bedrag zelfs bijna verdubbeld en bracht de benefietdag maar liefst 16.500 euro op. Organisator Joost Verbrugge: ,,Natuurlijk hopen we ook dit jaar weer zo’n fantastisch bedrag te halen en de steun van sponsoren is super. Er is nog een ton nodig om het onderzoek af te ronden, dus iedere euro helpt. Het voetbaltoernooi zit bijna vol, maar voor de wielertocht zoeken we nog enthousiaste fietsers die mee willen rijden voor het goede doel.’’

De ouders van Sara, Bram en Emine, zijn dankbaar voor alle steun. Emine: ,,Het is heel bijzonder dat voetbalvereniging Wieldrecht zo hecht is en ieder jaar weer meehelpt en dat zo veel lieve mensen om ons heen er weer zo’n geweldig spektakel van maken. En al die inschrijvingen van mensen die wij amper of soms zelfs niet kennen, raken ons nog altijd. Dat steunt enorm. Het onderzoek loopt goed, alle lotgenoten vinden steun bij elkaar en er is hoop voor de toekomst voor al deze gezinnen. Het succes van de stichting is er alleen dankzij de inzet van al die geweldige vrijwilligers.’

Meer informatie en inschrijven kan via: www.voorsara.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.