Geslaagde startbijeenkomst: Dordrecht op weg naar een Lokaal Sportakkoord

20 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Geslaagde startbijeenkomst: Dordrecht op weg naar een Lokaal Sportakkoord

DORDRECHT - Maandagavond 17 juni vond in het Onderwijsmuseum in Dordrecht de startbijeenkomst van het Dordtse Sportakkoord plaats. Onder leiding van gastheer Etienne Verhoeff, maakten meer dan zestig aanwezigen kennis met het sportakkoord. De avond stond vooral in het teken van informeren en ideeën ophalen en uitwisselen. De enorme energie bij de deelnemers zorgden voor een geslaagde eerste bijeenkomst.

Van Nationaal, naar Lokaal Sportakkoord
In 2018 is een Nationaal Sportakkoord gesloten, met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Om de landelijke ambities te realiseren is het belangrijk dat hier op lokaal niveau, met een bundeling van lokale krachten, uitvoering aan wordt gegeven. Lokale sportakkoorden zijn daarvoor het instrument.

Onafhankelijke sportformateur, Dordtenaar Ron Stieding, brengt de komende maanden aan de hand van gesprekken en bijeenkomsten in kaart welke Dordtse partijen met welke inzet willen deelnemen aan het akkoord en faciliteert de uiteindelijke afspraken/akkoorden hierin. Met als doel om eind oktober een getekend sportakkoord ligt.Samen Dordrecht sportiever maken
De aanwezigen waren allemaal vertegenwoordigers van Dordtse partijen, variërend van sportverenigingen en sportaanbieders, onderwijs, fysiotherapeuten, maatschappelijke organisatie en de gemeente. In actieve werksessies is er gebrainstormd en gediscussieerd over vier van de zes thema's van het Sportakkoord: Inclusief sporten en bewegen, Vitale sport- en beweegaanbieders, Positieve sportcultuur en Vaardig in bewegen. Daarnaast zijn alle deelnemers uitgedaagd om naar mogelijke partners in de stad op zoek te gaan.

"Ik ben erg blij met de grote opkomst van maandag en de posititeve geluiden van de deelnemers. Er is een grote betrokkenheid van Dordtse partijen, veel van hen hebben zich ingeschreven voor het vervolgtraject. Per thema gaan we vervolgens in gesprek. Mogelijk zijn er zelfs al potentiële sportakkoorden waar we direct mee aan kunnen." Aldus een enthousiaste Ron Stieding. Meer weten over het Lokaal Sportakkoord of in contact komen met Ron Stieding? Dat kan via: www.dordtsport.nl/dordts-sportakkoord/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.