Stap op 27 juni in een hennepkwekerij

26 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Stap op 27 juni in een hennepkwekerij

DORDRECHT - Wie met eigen ogen een hennepkwekerij wil zien, kan op donderdag 27 juni terecht op het Statenplein in Dordrecht. Daar staat tussen 10.00 en 16.00 uur een container waarin een hennepkwekerij is nagebouwd.

Medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van georganiseerde hennepteelt, zoals netbeheerder Stedin, politie, brandweer en gemeente, vertellen bezoekers hoe je een kwekerij kunt herkennen, over de gevaren ervan en wat je kunt doen als je een vermoeden hebt van een kwekerij.

Zo'n hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is dat zeker niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen, worden omringd door zware criminaliteit en maken de buurt onveilig. Het brandgevaar voor omwonenden is groot; vaak tappen henneptelers op onveilige manier elektriciteit af, waardoor er soms levensgevaarlijke situaties ontstaan. Waterschade is ook een van de gevolgen van een kwekerij. Het is vaak de alertheid van bewoners die er voor zorgt dat een hennepkwekerij kan worden ontdekt en vernietigd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.