Leerlingen van de school Mühring bouwen een stad van bamboe

27 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Leerlingen van de school Mühring bouwen een stad van bamboe

DORDRECHT - Het zomerfeest op vrijdag 28 juni van de school Mühring staat dit jaar in het teken van samen bouwen. Ook dit jaar zal het feest weer gehouden worden in het naastgelegen prachtige Merwesteynpark. Met de warme weersvoorspelling een aangenaam schaduwrijk verblijf voor de leerlingen.

Het is voor de activiteitencommissie van de school, welke bestaat uit enthousiaste ouders en leerkrachten, elk jaar weer een uitdaging om iets nieuws te verzinnen voor het zomerfeest. Dit jaar staat de samenwerking tussen de verschillende groepen centraal. Alle kinderen zijn in teams verdeeld van groep 1 tot en met 8. Het bouwen met bamboe is een creatieve en educatieve workshop en zorgt voor een inspirerende teambuilding.

Aan het eind van de schooldag zal er in het park een heuse stad ontstaan gemaakt van bamboe. De kunstwerken zijn aan elkaar geknoopt met elastieken.

Ter afsluiting van het zomerfeest staat een tentoonstelling gepland. Alle ouders en belangstellenden kunnen om 14:00 uur een kijkje komen nemen.

“De voorbereiding van dit zomerfestijn was al een feestje op zich. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben een voorinstructie gehad met de opdracht dit over te brengen aan de andere groepen. Door teams te maken met een mix van leerlingen zie je een mooie samenwerking en groepsdynamiek ontstaan. 'Doordat de school Mühring een kleine school is, kennen veel leerlingen elkaar al, maar door zo’n dag wordt deze verbinding nog groter!' reageert Christie van As namens de activiteitencommissie van de school.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.