Eerste Shoppingnight Dordrecht smaakt naar meer

01 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Eerste Shoppingnight Dordrecht smaakt naar meer

DORDRECHT - Op donderdagavond 27 juni was de Dordtse binnenstad voor de eerste keer het podium voor de Shoppingnight Dordrecht. Tijdens deze avond waren de winkels in de binnenstad tot 22h00 geopend en konden de bezoekers genieten van muziek in de straten, lekker hapjes en drankjes en natuurlijk leuke acties.

Wethouder Burggraaf gaf symbolisch de aftrap door de nieuwe etalages in de oude V&D pand te onthullen. In deze etalages worden een twintigtal Dordtse ondernemers getoond, de zogenaamde "koplopers". Zij hebben deze avond, in samenwerking met de POBD en Dordrecht Marketing, ook georganiseerd.

Succesvolle eerste editie
De organisatie is gezien het aantal bezoekers, de tevredenheid onder de winkeliers en de positieve reacties van het publiek erg trots en tevreden over de Shoppingnight. Binnenkort  zijn al de eerste gesprekken om er voor te zorgen dat de Shoppingnight een vast gegeven wordt op de Dordtse evenementenkalender.

Tijdens de Shoppingnight heeft er een passantentelling plaatsgevonden in de winkelstraten en het aantal bezoekers is in vergelijking met reguliere koopavonden hoog te noemen. Het gemiddelde van alle straten is beduidend hoger (+30%) dan op andere koopavonden en vergelijkbaar met de donderdagavond tijdens de Passion.

Trots en tevredenheid bij de ondernemers
Naast de goede bezoekerscijfers zijn ook de deelnemende winkeliers positief. Naast de trots dat er op relatief korte termijn een dergelijk groot evenement met een groot draagvlak onder de winkeliers is georganiseerd is men ook tevreden over de avond. Een greep uit de eerste reacties van de winkeliers.

Minca Verboom van het Faire Schaap op de Voorstraat: "Normaal ben ik helemaal niet open tijdens de koopavond. Ik heb vandaag vele nieuwe bezoekers gehad die verrast waren door het assortiment in de winkel. Dat is voor het belangrijkste en grootste winst van deze avond!"

Ties Roodfeld: ‘Ongekend hoeveel mensen er op de been waren! Deze Shoppingnight was voor ons en de binnenstad een groot succes!’  Remco Gravendijk van Jac Hensen: ‘Iedereen bij ons in de winkel en de hele stad liep rond met een grote glimlach, dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Janou Bode van Vicino Sei; Wat goed te zien dat alle binnenstad ondernemers zich hebben ingezet om er samen een feestje van te maken. Een leukere binnenstad begint bij jezelf. Bij ons in de winkel verlieten de laatste klanten pas na half 11 de zaak. Wij zijn trots op Dordrecht en kijken nu al uit naar volgend jaar!

Fiona Stoger van Coffeelicious; “ Wij hoopten al op een mooie avond maar dat wij om 22.00uur nog half vol zouden zitten met gasten aan de koffie en gebak was wel heel bijzonder” 

Deborah Verheggen van Rockin’ Items: “ Het was een groot succes, alleen maar enthousiaste reacties en de hele avond een stampvolle winkel.  Heel gezellig, voor herhaling vatbaar”

Nelleke van Kind Zo Blij; “Het was super leuk! Hoop enthousiaste mensen die lovend waren over de gezelligheid in het centrum.  Zeker volgend jaar weer!!”

Samenwerking in de binnenstad
De koplopers hebben de afgelopen periode de handen ineen geslagen en allerlei plannen en activiteiten ontwikkeld om de binnenstad nog levendiger en leuker te maken, leegstand aan te pakken en te laten zien hoe bijzonder en divers het winkelaanbod is. Een nog leukere binnenstad begint namelijk bij jezelf.
Naast de Shoppingnight zullen er de komende maanden nog meer acties en activiteiten plaatsvinden.

De volgende ondernemers maken deel uit van de koplopers. Het betreft een team van ruim 20 winkeliers die in de eerste helft van 2019 met veel enthousiasme heeft gewerkt aan plannen en activiteiten om de binnenstad nog leuker te maken.

4 Your Games –  Alexander Roodfeld – Bistro Twee33 – Broodcafé Jaap – Cadeauwinkel Gemivaria –  Coffeelicious – De Kleister- Weekmarkt Dordrecht – Lunchroom Hartje Stad – Het Faire Schaap – Het Lichtpaleis – Jac Hensen – Juffrouw Pollewop – Juwelier Avenue Bagijnhof – Kind zo blij- Puur Geknipt – Rockin’ Items – Strada del Vino – Van Roosmalen Optiek – Vicino Sei – Wijnhuis No 167 – VVV Dordrecht – de Weekmarkt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.