48-uurs estafette Cycle for Hope brengt 380.000 euro op

28 juni 2016
48-uurs estafette Cycle for Hope brengt 380.000 euro op

DORDRECHT - In slechts 48 uur trokken driehonderd fietsers en begeleiders van 23 tot 25 juni door heel Nederland. De deelnemers aan ‘Rondje Nederland’, een estafette voor racefietsers van Cycle for Hope, finishten zaterdagmiddag in Dordrecht. Samen haalden de fietsers 380.000 euro op voor Stichting De Hoop. Deze stichting biedt hulp bij verslaving en psychische problemen.

De fietsteams reden over de finish onder luid applaus van massaal toegestroomd publiek. Een welverdiend applaus, want in 48 uur rond Nederland trekken op de racefiets is een hele prestatie! Met hun dag en nacht afzien haalden de fietsteams 380.000 euro op voor projecten van Stichting De Hoop. Een deel van dit bedrag werd al in het voorjaar binnengehaald met een mountainbike-marathon.

Afzien
Op donderdagmiddag stapten de teams op de pedalen voor Cycle for Hope, met 1200 kilometer voor de boeg. Twee dagen later is de tocht voorspoedig volbracht. “Het was een ervaring om nooit te vergeten. Nu zijn we ontzettend moe, maar dat is voor het goede doel,” reageert een van de fietsers. “Ons afzien op de fiets staat namelijk symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen. Met iedere kilometer steken we hen een hart onder de riem!”

Prestatie
“We zijn trots op de prestatie van de fietsteams én van de vele vrijwilligers op wisselpunten door het hele land,” zegt Maarten Ouweneel van Stichting Vrienden van De Hoop. “Het is prachtig dat Cycle for Hope voor de vijfde keer op rij zo’n groot bedrag aan De Hoop kan overhandigen.”

Het doel
De aankomst van de fietsers was de feestelijke afsluiting van de Dag van Hoop, de jaarlijkse open dag van Stichting De Hoop in Dordrecht. Op die dag hield Cycle for Hope ook de Toertocht, met afstanden van 80 tot 200 kilometer. De totaalopbrengst van de fietsevenementen gaat naar het werk van Stichting De Hoop. Deze organisatie biedt hulp bij verslaving en psychische problemen, van preventie tot re-integratie.

Mountainbike-marathon
Naast Rondje Nederland en de Toertocht organiseert Cycle for Hope dit jaar een extra editie van de mountainbike-marathon. Deelnemers gaan 6, 12 of zelfs 24 uur mountainbiken door de Veluwse bossen, op 11 en 12 november. Dit kan individueel of in een team. Aanmelden: www.cycleforhope.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.