BeatleMania op de Boekenmarkt

02 juli 2019 door Hennie van der Zouw
BeatleMania op de Boekenmarkt

DORDRECHT - De Dordtse Boekenmarkt op zo 7 juli a.s. kent ook een filmfeestje. The Movies creëert die middag BeatleMania op de Boekenmarkt. De aanleiding zit in Yesterday, een muzikale romantische komedie waarin de muziek van The Beatles een cruciale rol speelt.

Vanaf 10:30 u. verkoopt The Movies op haar kraam niet alleen oude filmposters en –banners, waarvan de opbrengst gaat naar de Autisme Experience. Ook zijn er Beatles-platen, boeken en souvenirs, met dank aan Get Back Records. DJ Jopieee & Friends draaien de hele middag vanaf 12:30 u. vinyl uit de jaren ’60. Het publiek is van harte uitgenodigd om eigen favoriete Beatles-nummers te komen draaien: Breng Je Eigen … Neem een single/LP/CD mee en vertel het verhaal waarom dat nummer zo bijzonder en betekenisvol is geweest. Tussen 14:30 en 17:00 uur spelen Randy Derkhof en Jan Loomans Beatles-covers live op het terras.

Daantje Food & Drinks zorgt voor zoete lekkernijen, borrelbites en kleine gerechten van de grill; alles met 100% plantpower. Gedurende de hele middag worden vrijkaarten verloot voor de film onder hen die Beatles-plaatjes en praatjes komen brengen en die zichzelf hullen in Sixtees-looks. En natuurlijk is er de film Yesterday, met vertoningen om 12:15 – 14:15 - 19:15 uur.

Hoofdpersoon Jack Malik is een singer-songwriter die op weg is te mislukken. Maar dankzij een verkeersongeluk precies op het moment dat de aarde getroffen wordt door een kosmische kortsluiting, krijgt zijn carrière een nieuw perspectief. Want hij kent de geniale songs van de Fab Four, terwijl die uit het geheugen van de gehele mensheid zijn gewist. Ondertussen is er een onhandige relatie met zijn schoolvriendin, grootste fan en manager Ellie. Een heel amusante RomCom is het resultaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.