Informatiepunt digitale overheid in de Stadsbibliotheek 'Voor hulp en advies'

03 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Informatiepunt digitale overheid in de Stadsbibliotheek 'Voor hulp en advies'

DORDRECHT - Zorgtoeslag aanvragen, een vraag stellen aan de gemeente of werk zoeken. Dat moet tegenwoordig allemaal via de computer. Maar veel mensen vinden dit nog lastig. Voor vragen of advies over de websites van de overheid kan iedereen sinds 1 juli terecht bij het Informatiepunt digitale overheid, op het Ontwikkelplein in de Stadsbibliotheek. Op de eerste dag wisten mensen het informatiepunt meteen te vinden en werden zij geholpen. Het Informatiepunt digitale overheid is gratis en elke maandag van 14.00 – 17.00 uur geopend. Een afspraak maken is niet nodig. Je krijgt direct informatie waarmee je verder kunt of we verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Jaime Quant, bibliotheekmedewerker: “Gisteren kwam een wat oudere dame met een vraag terecht op het Ontwikkelplein. Ze wilde graag ondersteuning hebben bij het digitaal aanmelden bij DigiD. Ze had het wel zelf geprobeerd, maar het inloggen en uiteindelijk aanmelden verliepen niet zo soepel. Ze vroeg mij om voor haar in te loggen. Ik zag dat ze het op zich goed deed, maar dat ze even goed moest lezen wat er bij elke handeling gevraagd werd. Na een paar keer diep ademhalen doorliep mevrouw de handelingen opnieuw, dit keer met rustig lezen. Ik keek mee en kon bevestigen dat ze het goed deed. Zo logde ze uiteindelijk zelf in op haar DigiD account en was helemaal opgelucht. Fijn om iemand op die manier te kunnen helpen.”

Ontwikkelplein
Centraal in de vernieuwde Stadsbibliotheek vind je het Ontwikkelplein. Dit is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan hier terecht voor betrouwbare informatie, deskundig advies en praktische hulp. Er zijn elke week spreekuren van diverse organisaties en ook activiteiten zoals gratis computercursussen. Daar leer je zelf hoe je dingen op de computer dingen regelt. Op het Ontwikkelplein zijn ook werkplekken en computers, om alleen of samen aan te werken. Op de computers staan oefenprogramma’s voor o.a. taal en rekenen. Ook zijn er boeken in verschillende talen en niveaus, taal- en rekenspellen, kranten, tijdschriften en nog veel meer.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft geen lid te zijn om bij de bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.
Tot ziens in de bibliotheek!

Praktische informatie
Wat:  Informatiepunt Digitale overheid
Wanneer: sinds 1 juli, elke maandag van 14.00 – 17.00 uur
Waar:  Het Ontwikkelplein van de Stadsbibliotheek Dordrecht (Groenmarkt 153)
Voor wie: volwassenen
Toegang: gratis | aanmelden is niet nodig | lidmaatschap is niet nodig.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.