Fijne sfeer bij Kunsthoofd

14 augustus 2017
Fijne sfeer bij Kunsthoofd

DORDRECHT - Er werd gisteren intensief geschilderd op het Groothoofd. Voor de tweede zomer is hier het evenement Kunsthoofd. Elke zomer in juli en augustus tonen kunstenaars hun kunnen middels live painting en drawing en houden ze een mini-expositie.


Teus Zantman, samen met Onno de Bruyne, organisator van en deelnemer aan het evenement.

Het weer is natuurlijk belangrijk bij een dergelijk evenement. Andere keren waaide er nog wel eens iets stuk of stonden mensen met druipende schilderijen, dit keer niet van de verf, maar van de regen. Vandaag ging het prima. Dat is dan ook direct aan het aantal bezoekers te merken.  De verscheidenheid onder de ongeveer vijftien kunstenaars is groot. Zo brengt Pieter geschilderde stadsgezichten, Onno schildert berkenbomen en maakt abstract werk, Paul maakt portretten en Teus brengt tal van items met pentekeningen van mooie stukjes Dordrecht. Ook zijn er twee beeldhouwers. Onder het genot van een portie live muziek strijken mensen dankbaar neer op de terrassen.

Het evenement begint eigenlijk om 12.00 uur, maar al vanaf 10.00 uur zie je kunstenaars een plekje uitzoeken aan het Groothoofd en hun spullen inrichten. Tegen 18.00 uur wordt alles weer ingepakt en een groot deel van de groep nuttigt dan samen een maaltijd bij café Groothoofd of restaurant Bellevue.

Foto's Wim van de Pol

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.