Informatiebijeenkomst ontwikkeling Spoorzone Dordrecht op donderdag 11 juli

05 juli 2019
Informatiebijeenkomst ontwikkeling Spoorzone Dordrecht op donderdag 11 juli

DORDRECHT - Op 11 juli is er een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van de Spoorzone. Deze vindt plaats in het Onderwijsmuseum (Burgemeester de Raadtsingel 97). De gemeente informeert je vanaf 19.00 uur over hun plannen en de kansen voor de Spoorzone.

De Spoorzone is een langgerekt gebied van 7,5 kilometer dat loopt van Zwijndrecht tot aan Amstelwijck. Dit gebied is goed te ontwikkelen tot een plaats waar het goed wonen en werken is.

Onderdelen van het plan zijn: De bouw van 6000 tot 9000 woningen voor verschillende woonmilieus, het creëren van nieuwe banen en de Smart Industry Campus Leerpark en het Gezondheidspark verder uitbouwen, de wijken beter verbinden en de bereikbaarheid over water, spoor en weg (ook per snelfietsroute) vergroten. Verder is er aandacht voor de ontwikkeling van een lightrail-verbinding met Rotterdam en Den Haag, een stadion bij het Leerpark en Amstelwijck en oog voor duurzaamheid en klimaatbestendigheid.

Je kan je aanmelden per mail: spoorzone@dordrecht.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.