FNV: Schoonmakers gemeente Drechtsteden in actie tegen kerstontslag

07 december 2015
FNV: Schoonmakers gemeente Drechtsteden in actie tegen kerstontslag

DRECHTSTEDEN - De vijftig schoonmakers van de gemeentelijke panden van de gemeente Drechtsteden leggen zich niet zo maar neer bij de mededeling dat ze per 24 december niet meer naar hun werk hoeven te komen. Die boodschap kregen ze afgelopen vrijdag te horen, omdat de gemeente de schoonmaak per 1 januari 2016 in eigen beheer wil laten uitvoeren, waarschijnlijk door uitkeringsgerechtigden. De schoonmakers raken daardoor hun baan kwijt.

Protest bij fractievergaderingen dinsdagavond
De schoonmakers beginnen hun protest morgenavond bij de fractievergaderingen van de lokale politieke partijen. Schoonmaakster Tecca Erdem-Burakcin: ‘Om zomaar opeens te horen dat je je werk kwijtraakt op de dag voor kerst. Dat is echt harteloos. En dat voor een gemeente. Mijn collega’s en ik werken al jaren keihard om de gemeentepanden schoon te houden en dan worden we op zo’n manier opeens bij het grofvuil gezet? Dat pikken we niet! En dat gaan we aan de politieke partijen vertellen.’

‘Pure werkverdringing’
Bestuurder Herrie Hoogenboom van FNV Schoonmaak: ‘Dat gemeenten de schoonmaak zelf uitvoeren en daar de Participatiewet voor misbruiken, is pure werkverdringing. Het is belachelijk dat je aan de ene kant mensen laat ontslaan, om daarna hun werk door werkzoekenden te laten uitvoeren.’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.