Viering jubileum Oud-Krispijn Bewoners Zelforganisatie

08 juli 2019
Viering jubileum Oud-Krispijn Bewoners Zelforganisatie

DORDRECHT - Op zaterdag 6 juli werd ht 25 jarig bestaan van de Oud-Krispijn Bewoners Zelforganisatie (OKBZ) gevierd in wijkcentrum Koloriet aan de Jacob Marisstraat 70.

Wethouder Marco Stam opende om 10.00 uur een fototentoonstelling, die een beeld geeft van de activiteiten van de OKBZ door de jaren heen. Om 13.00 uur begon een mini-symposium over bewonersparticipatie, waar wethouder Marco Stam één van de sprekers was. Aansluitend onthulde de wethouder de nieuwe naam van de organisatie. Dat is BOK en staat voor Bewoners Organisatie Krispijn.

De Oud Krispijn Bewoners Zelforganisatie, OKBZ, is als stichting opgericht in 1994, met als doel het verzamelpunt van alle huurderscommissies en bewonersgroepen in Oud-Krispijn te zijn.

Nog steeds vormt zij een verbindende factor in de wijk. Zo is ze de organisator van de algemene bewonersvergadering in de wijk. Die vergadering gaat over actuele onderwerpen en wordt samen met buurtwerk, wijkbeheer, politie, woningstichting of andere instellingen georganiseerd.  Elk nieuw jaar verzorgen de leden tevens de nieuwjaarsreceptie voor Oud Krispijn.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.